En kladdkaka i planeten

De senaste åren är det många som fått en tårta i ansiktet på grund av vad de tyckt eller ägnat sig åt. Det rör sig främst om politiker, men även andra personer. Tårtning är ett förhållandevis enkelt sätt att kränka en människa man ogillar.

Nu har Lotta MossbergSveriges Radio lyckats tårta sig själv och företaget hon företräder. Eller närmare bestämt kaka sig…

Det handlar förstås om den så kallade ”Kakan” Karin Hermansson, en radikalfeministisk manshatare som arbetar som frilansande programledare i Sveriges Radios program ”Morgonpasset” i P3.

Det här är en människa som åtminstone i flera år varit helt öppen med sin äckliga människosyn. 2012 hånade hon polisen för att ”tycka synd om sig själv” eftersom hon tyckte det var ”ett djävla tjat” om morden i Malexander. Samma år sa hon att män är som utvecklingsstörda barn, antagligen menat som ett hån mot män. Som den manshatare hon är visade hon där även tydligt hur hon betraktade utvecklingsstörda barn.

Manshatare ja. Att vara en sådan är inget allvarligt i dagens Sverige, Hermansson blev tvärtom anställd för att hon betraktades som en förebild för unga tjejer. Att vara polishatare är än så länge inte lika politiskt korrekt, så när hon för några dagar sedan skrev i Twitter att ”ACAB” (all cops are bastards), började det blåsa vilt kring henne över internet. På twitter, i bloggar, ja så kraftigt att det tog sig till Sveriges Radio och Lotta Mossberg.

Lustigt egentligen, personligen tycker jag hennes hån angående morden i Malexander är betydligt otäckare än att hon skriver ”ACAB” för att polisen enligt henne ”skyddar nassar” (fast eftersom hon själv tydligen står bakom morden i Malexander som utfördes av nazister borde hon ju rent logiskt gilla nazister, men det där med logik och feminister fungerar inte så bra ihop…), men så rör sig detta heller inte om vad hon skrivit, utan om hur folk reagerat.

Vad Hermansson skrivit för vidrigheter under årens lopp är det många som kritiserat de senaste dagarna, och det är egentligen inte vad jag viljat göra här. Det är tillräckligt många som gjort det, och det i sin tur har lett till blåsten som tagit sig ända till Mossberg. Folk har undrat hur Hermansson kunnat få vara anställd på Sveriges Radio, och därför har Mossberg nu gått ut med att den så kallade ”Kakan” är ”djupt ångerfull” och jadajadajada. Bullshit. Trams och hyckleri.

Ingenting av det Hermansson skrivit har varit överraskningar eller nyheter för Sveriges Radio eller Mossberg. Skillnaden mot att ”Kakan” idag ”stått för övertramp” och i början av året kontrakterades som ”förebild för unga tjejer”, är att Sveriges Radio nu åkt på den kritik Hermansson borde haft personligen i flera år.

Hyckleri är vad det är. När ingen radiolyssnare bryr sig om vad Kladd-Kakan spyr ur sig för gegga, då bryr sig inte hennes arbetsgivare om det heller. Eller snarare, då betraktar de det snarare som positivt om hon kommer ut med något tveksamt. Då har hon en ”stark profil” och en ”personlig programledarstil”. Men när det börjar blåsa, när kritiken med all rätt sätter igång- då vet de inte längre vad de ska säga.

Personligen anser jag, som den liberalist jag är, att Hermansson har rätt till sina egna äckliga åsikter och uttalanden. Hon har rätt att arbeta vidare på Sveriges Radio oavsett vad hon går ut med för dumt, enligt min åsikt- så länge hon gör det personligen och inte på jobbet. Det är vad jag tycker.

Mossberg däremot, ja hon följer ju kappan efter vinden. Mossberg är en hycklare, och därför kan hon idag inte tala om ifall Hermansson kommer att få jobba vidare efter årsskiftet när kontraktet gått ut. Man skulle kunna tro att det vore rätt simpelt: Har Kladd-Kakan brutit emot SR:s policy och riktlinjer? Isåfall, ut med henne! Om inte: Stå bakom henne även nu när det blåser!

Men så fungerar det inte. Mossberg kan inte berätta ifall Hermansson får sparken, av den enkla anledningen att hon inte vet ifall folk fortfarande vill ha henne utsparkad när detta kan ske. Det rör sig inte om någon policy, något övertramp eller några uttalanden, det rör sig enbart om hyckleri.

Personligen ser jag gärna Hermansson sparkad. Inte för att jag tycker att hon begått något övertramp, trots att hon betett sig djävligt illa, men det i sig är inget övertramp. Nej, jag tycker hon borde få sparken för att jag inte tycker hon borde blivit anställd från början. Det finns massor av spännande personer som kan jobba som programledare betydligt bättre än en människa som enbart är anställd på grund av att hon helatiden tjatar om sin sexuella läggning och sin misandri. Det finns andra saker i en personlighet.

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En kladdkaka i planeten

 1. Pingback: En Kaka till kaffet? | WTF?

 2. Pelle2 skriver:

  Om hon enbart var en privatperson som uttrycker sina obehagliga åsikter på nätet så skulle jag också säga att hon har rätt att uttrycka vad som helst innanför lagens råmärken. Nu är hon ju en offentlig person som jobbar på SR som har regler för hur de anställda/inhyrda får uttrycka sig för att inte ställa arbetsgivaren i skamvrån men det struntade Kakan i. Därmed tycker jag at de skall avsluta hennes kontrakt.Om de inte gör det håller de i någon mening med henne i det hon säger eller tycker inte att det är så farligt..

  • bergersjo skriver:

   Det är ju vad de gör. Hon skrev ju sån här skit redan innan hon blev kontrakterad och sannolikt var det väl därför de blev intresserade av henne.

 3. Pingback: SVT anställer Björn Söder som programledare | Maniac Media

 4. Pingback: Svensk humor- godkänd av staten | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s