”En engagerad feminist”

Att Feministiskt Initiativ fokuserat på att visa upp artister istället för politiker är ju inte något nytt. Kjell Bergqvist, Benny Andersson, Özz Nûjen, Robin ”Robyn” Carlsson, Nina Persson med flera. Både vita, medelålders och rentav män verkar duga, när det handlar om att göra reklam!

Det här har säkert varit ett väl fungerande koncept. Folket i största allmänhet är inte alltför intelligent, och oavsett intelligens så väljer de flesta medvetet att inte tänka politiskt. Människor i Sverige tycker politiska frågor är jobbiga, tråkiga och irriterande.

Så lättande det måste vara för den stora fårflocken att bara följa sina idoler!

Den senaste artisten bland F!:s många stjärnor är såväl man som medelålders och i högsta grad sexist. Men ingen fara, han är iallafall inte vit!

Det handlar om Pharrell Williams, en ”rasifierad” amerikansk musiker, känd för att ha producerat låten ”Blurred lines” åt Robin Thicke 2013. Sången innehåller text såsom ”I’ll give you something big enough to tear your ass in two”, och musikvideon består till stor del av unga kvinnor i trosor som lallar omkring som dockor och tramsar. Är detta okej för Feministiskt Initiativ?

Nu ska vi ju i och för sig komma ihåg att F! är ett ytterst sexistiskt parti. Men bara när det handlar om vita ”cis-män”… När det rör sig om kvinnor, och det gör det ju i det här fallet, då skulle man ju kunna tro att F! inte ville stå bakom.

Gudrun Schyman har tydligen sagt att hon inte tänkt på kritiken om sexism i Pharrells låtar och musikvideos, och påpekat att det inte är de som supportar hans musik, utan han som supportar deras parti.

Jaha…

Ja, men vilken djävla skillnad då!

Schyman är en hycklare. Undrar vad hon säger om nazistbandet Pluton Svea dyker upp och vill supporta henne? Är det lika okej? Det är ju inte hon som supportar dem… Man vet aldrig, hon har ju poserat med en nazist tidigare.

Jag tror att Schyman poserar med vem som helst och vad som helst så länge hon tror att det lönar sig. Att hon poserar med Pharrell visar med all önskvärd tydlighet att principer är fullständigt oviktiga för henne när det handlar om reklam…

 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”En engagerad feminist”

  1. Dr Snuggles skriver:

    Ett av de mest fördomsfulla partierna. Men nu kom de ju inte in i riksdagen i alla fall. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s