”Sätt feministerna på plats!”

Nu är valet över, och jag citerar Feministiskt Initiativs egen valslogan: ”Sätt feministerna på plats!”. Jag vill mena att det är vad som gjorts.

Majoriteten av Sveriges befolkning är än så länge inte några feminister– och tämligen få av de som är det är fullt så extremistiska manshatare att de betraktar F! som något annat än vad de faktiskt är- fullständigt galna.

Väljarna har satt feministerna på plats och visat att det finns tillräckligt med hatare och extremister redan i riksdagen, vi behöver inte ha dit ännu fler.

För ja, tyvärr så finns det ju det. Sverigedemokraterna tycker att den snåla invandrarpolitik vi haft i många år med utvisning av barn och sjuka är att betrakta som ”massinvandring”, vilket väl är tämligen extremt. Nu är detta dock inget övriga riksdagspartier ska känna sig stolta över för att de fryser ut SD, det var nämligen de som allihop gemensamt tog beslut om dagens invandrarpolitik. Så även om SD är extremare än de, är även de invandrarfientliga, och det ska inte glömmas!

Och för att använda en annan av Feministiskt Initiativs valslogans: ”Ut med rasisterna, in med feministerna”. Det blir ju svårt när många av dessa är samma personer?

Just det, alla rasister röstar inte på SD. Inte de som ständigt och jämt skanderar om ”vita kränkta män”. Många av dessa rasister röstade nu på F!, vilket vi ska vara glada över, eftersom F! inte kom in i Riksdagen. Annars skulle de sexister och rasister som nu kastade bort sina röster istället ha gjort två lika extrema partier starkare, nämligen Vänstern och Miljöpartiet.

Åsa Romson, som sannolikt snart är minister, visade tydligt i sitt tal i Almedalen hur hon och hennes parti betraktar män: precis på samma sätt som F! gör det. Och hur är det då? Jo, sämre än kvinnor. Det blir ingen jämställdhet genom att bygga upp ett hatiskt vi-och-dom-tänkande mot halva befolkningen! Och V delar dessa åsikter totalt (förutom då att de har en vit medelålders man som partiledare).

Om det vill sig riktigt illa, har vi snart två extremistpartier i regeringen. Det är något att fundera över för alla som tror att SD är det enda hotet.

Nu blir det regeringsskifte, och om det kan man tycka vad man vill. Förutom alla manshatare som tar över nu tror jag det kan vara bra med lite nytt blod. Och man ska väl inte bli allt för orolig för radikalfeministerna- såväl V som MP satt ju redan tidigare i Riksdagen, och det är ändå där besluten fattas.

Borgaralliansens ledare däremot beter sig obstinat, oansvarigt och barnsligt, genom att gå ut med att de minsann tänker fortsätta hålla ihop.

Istället för att göra sitt bästa för landet väljer de att göra så mycket som möjligt svårare för Stefan Löfven. Men vad är de egentligen för ”förtroendevalda”? Om de varit ärliga, skulle de startat ett gemensamt Allians-parti, som de väljare som överhuvudtaget vill ha en borgarallians och en blockpolitik kunde ha röstat på. Nu har de istället haft fyra olika partier som påstått sig stå för egna politiska frågor, vilket inte varit sant för fem öre.

Det är respektlöst mot de väljare som röstat på dem att de inte står för sina egna partiers frågor och åsikter istället för att klumpa ihop sig till en allians. Det är oansvarigt att inte efter bästa förmåga göra vad de kan för att vettiga beslut ska fattas i riksdagen- alltid.

Jag tror inte att allt fler röstar på SD för att folk i allmänhet tycker SD:s politik är jättebra. Jag tror det beror på att allt fler faktiskt betraktar dem som det enda oppositionspartiet…

Nu har politikerna en möjlighet att splittra den där unkna gamla blockpolitiken. Varför ska SD vara det enda vågmästarpartiet när alla partier kan dela på posten? Alla partier kan arbeta på egen hand och kämpa för sina frågor, istället för att slå ihop sig i pakter som om de befann sig i reality-TV.

Skärp er, politiker! Visa lite respekt för väljarna och ansvar för den stat som betalar er en alltför hög lön!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Sätt feministerna på plats!”

 1. Pelle2 skriver:

  Skönt som sagt var att Fi inte kom in. Det visar ju att de flesta svenskar är smarta och tänkande.
  Det var ju också intressant att se att det var i storstäderna som de fick sina röster. Det visar väl att det är en massa hipsters,radikalfeminister och journalister som är deras bas och inte vanliga människor.
  Vad gäller att alliansens partier förväntas ta ansvar och stötta den rödgröna alliansen utan att få något inflytande så håller jag inte med dig. Sossarna och de rödgröna tyckte att det var ok att sänka Alliansens budget i höstas och bröt mot praxisen som sa att man inte skulle göra det. Nu kommer dom springande med gråten i halsen och vill att Alliansen skall stötta deras budget.
  Varför skall dom göra det ?
  Tycker heller inte att Alliansen lurar sina väljare när dom går till val på att de skall samarbeta.
  Dom har hela tiden varit öppna med det. Sedan är det ju upp till de enskilda partierna att få igenom så mycket som möjligt av sin politik.
  S däremot har ju inte vågat gå ut med vilka de vill samarbeta med och det är väl oärligt om något.

  • bergersjo skriver:

   Att speciellt många svenskar vore smarta och tänkande bara för att F! inte kom in tror jag inte på. Men visst, fler än jag var orolig över kanske är smartare än jag trodde. 🙂
   Jag tycker inte att politikerna ska ”stötta de rödgrönas budget”. Jag tycker att de individuellt ska arbeta för sina egna åsikter på så vis att det gynnar landet. Blockpolitik gynnar inte landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s