Partistöd

En vit, medelålders, heterosexuell cis-man jag känner som röstade på Feministiskt Initiativ skrev på Facebook att han var nöjd med deras valresultat, eftersom de nu har partistöd, vilket var precis vad han planerat.

Först förstod jag inte vad han menade. Partistöd? Jo, men de som stöder F! hade väl röstat på Miljöpartiet eller Vänstern annars?

Sedan insåg jag vad det handlade om: På grund av att de kom så nära fyraprocentspärren får F! nu statligt partistöd, vilket innebär att de får snylta på skattebetalarnas pengar! En upprörande och rent ut sagt skrämmande tanke, inte sant?

Men hur mycket pengar rör det sig om då?

Jo, tydligen trettiotretusen trehundratrettiotre kronor om året. Det är en lättnad- De behöver tre års partistöd enbart för att elda upp pengarna. De får årligen betydligt mer pengar än så av Benny Andersson. Trettiotretusen kan de faktiskt både ha och mista. Även om det naturligtvis känns förtretligt att skattepengar ska delas ut till detta rasistiska, sexistiska och extremistiska parti, handlar det om så lite pengar att både vi skattebetalare och de själva ändå kan rycka på axlarna. Det känns bra.

De kommer dock också att få gratis upptryckning av valsedlar, men det förstår jag inte varför det skulle behövas. De kan väl lika gärna låna andra partiers valsedlar och fästa rosa genusglasögon på dem?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Partistöd

 1. Pelle2 skriver:

  Som sagt var, de pengarna kommer väl Gud run bränna upp rätt snabbt i både bildlig och bostavlig mening.Hon har ju både genom sina ekonomiska utspel och genom sedelbränningen visat vilket förakt hon har för andras pengar så varför skulle hon göra något vettigt av dessa ?

  • bergersjo skriver:

   Ja, varför skulle hon göra något vettigt överhuvudtaget? 🙂 Det vettigaste hon någonsin gjort var att avgå från politiken (först från V, sen från F!), men hon verkar vara lika fast vid den som vid rödvin.

 2. Pingback: Glastaket slår till igen! | WTF?

 3. Dr Snuggles skriver:

  Det är principen, inte bara summan. Jag skulle inte vilja att ett öre av min lön går till ett parti jag är helt emot. Lika lite som till att försörja kungahuset och en mängd andra saker jag heller inte alls är för.

  Det finns folk som verkligen lever i ekonomisk misär och fattigdom, det är de man bör hjälpa.

 4. Dr Snuggles skriver:

  Det borde inte gå till något parti alls.

  Jag skulle t.o.m. hellre se att mina skattepengar gick till Ministeriet För Fjantiga Gångstilar…(Monty Python-sketch. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s