Maria Arnholm- Sverigedemokrat eller F!sare?

För bara några dagar sedan skrev jag lite kloka tips och råd om hur man ska bete sig för att Sverigedemokraterna inte ska växa markant. Ett av dessa tips var att sluta gulla med manshatarfeministerna.

Någon som antagligen inte läst vad jag skrivit, och kanske även är för dum för att ta råden till sig, är Maria Arnholm. Före detta jämställdhetsminister, nuvarande partisekreterare för Folkpartiet. Jag såg i bloggen Toklandet att hon sagt att hennes eget parti har mycket att lära av Feministiskt Initiativ.

Och mycket riktigt: I Dagens Industri kan man läsa att hon tar upp gamla arbets- och organistationsformer som exempel på saker som behöver förnyas och moderniseras. Och här menar hon då att FP har mycket att lära av F!. Just vad de behöver lära framkommer dock inte…

Däremot berättar Arnholm lite närmare om vad det är hon vill arbeta med: Hon vill ”utveckla liberala idéer” och ”modernisera, förnya och föryngra” sitt parti.

Eftersom F! på alla sätt är emot liberalism kan jag inte för mitt liv förstå vad ens FP skulle lära sig av dem- utom kanske möjligen vad de absolut inte ska göra.

Vad som händer nu när Arnholm gör FP mer radikalfeministiskt och ännu mindre liberalistiskt, är självklart inte att en massa feminister drattar över till hennes parti. De har redan partier där de trivs, faktum är att de har för många redan. F! kunde ju inte komma in i riksdagen eftersom även Miljöpartiet och Vänstern skulle vara med och slåss om de feminister som röstade.

Nej, vad som händer är såklart att färre av de som röstat på FP fortsätter med det. Flera går säkert över till SD. Och Jimmie Åkesson har Arnholm att tacka för detta…

Om Folkpartisterna är smarta nu, sparkar de ut Arnholm ur partiet på grund av att hon medvetet ställer till skada för dem. Det vore inte bara smart, det vore rent självförsvar, för hon kommer säkert ställa till med liknande stolleprov i framtiden. Hon gillar F! och hjälper SD, och en sak är säker: Hon varken gillar eller hjälper FP…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Maria Arnholm- Sverigedemokrat eller F!sare?

  1. Pelle2 skriver:

    Ja, det är helt otroligt att FP lyfter fram henne. Hon är inte på något sätt en liberal eftersom hon vill styra människors vardag i form av hur man skall ta ut föräldraledigheten t.ex.Om hon dessutom berömmer Fi för deras sätt att arbeta och dessutom företräder en radikalfeministisk politik så kanske hon skall ta steget fullt ut och bli Fi-medlem ? Jag tror i vilket fall som helst att hon kommer att bli ett rejält sänke för FP.

  2. Pingback: Lite om allt som förevarit inför, i och efter valet. | snurrigtdotcom

  3. Pingback: Debatt och lite annat | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s