Sveriges Lekstuga Nr. 1

Nu har den nya regeringen blivit klar. Och vilken regering sen! Sveriges lekstuga nummer ett. Det kommer bara bli galenskaper, snömos, flum och stolleprov ur genusperspektiv för hela slanten. Och de skryter med att vara ”Sveriges första feministiska regering”…

Att det skulle vara den första håller jag inte med om- såväl regering som riksdag har varit feministiska i många år. Om regeringen Reinfeldt inte varit feministisk hade den gjort något åt genusgalenskaperna här i Absurdistan medan den var en majoritetsregering.

Däremot kan jag nog hålla med om att den nya, svaga och surrealistiska regeringen sannolikt är den hittills tokigaste och mest feministiska. Redan från början säger de självsäkert att 2016 ska de lagstadga om att minst 40 procent kvinnor ska kvoteras in i börsnoterade företag. Detta handlar alltså om företagen, inte deras styrelser…

Låter det sannolikt att minst 40 procent kvinnor kommer vara gruvarbetare, bara som ett exempel? Eller är det så att regeringen vill börsnotera vården helt och hållet? Det kanske skulle reta kommunisterna- de blir ledsna ifall vården går med vinst. Men regeringen kan ju alltid lagstadga om att börsnoterade företag inte får gå med vinst?

Det är mycket om lagstadgande. Den nya feministiska regeringen verkar ha glömt att det inte är den som lagstadgar, utan riksdagen. Visserligen är ju den tämligen feministisk den också, men än så länge verkar varken Borgaralliansen eller Sverigedemokraterna vara särskilt villiga att samarbeta med regeringen. Det är iallafall betryggande.

Alliansen vill lägga en egen statsbudget istället för att driva igenom regeringens. Det är jag glad och tacksam över, när jag läser att regeringen ska ”arbeta med genusbudgetering”.

Det verkar som om Socialdemokraterna och Miljöpartiet har slagit vad om hur fort de kan skjuta landet i sank ur genusperspektiv. Det är skrämmande hur förvirrade, verklighetsfrånvända och ansvarslösa de som har makten över vårt land är. Så var det naturligtvis även tidigare, men det blir ju för fan bara värre och värre.

På medeltiden kunde galenskaper från statsmakten bero på inavel. Men vad har dagens dårar att skylla ifrån sig på?

Den här nya regeringen är en diger samling tokstollar med fantasifulla ministerposter: ”Minister för strategi och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete”. ”Kultur- och demokratiminister”. ”Närings- och innovationsminister”. Yay. Det verkar som om de tagit en blandning ord, lagt dessa i en gryta och rört om tills det blivit en fin rödgrön röra, för att sedan dela ut allt lite här och var åt sina ministrar.

Jag är hur som helst glad- och förvånad- att slippa se Veronica Palm i den nya regeringen- jag hade förfasat mig över att hon kanske skulle dyka upp som jämställdhetsminister. Men det är väl det patriarkala glastaket som satt stopp för henne igen antar jag. Som man hade hon naturligtvis varit statsminister för längesen…

Det finns bara en grupp som får nytta av den här virriga regeringen: Sverigedemokraterna. De kommer garanterat att få massor av nya anhängare. 

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sveriges Lekstuga Nr. 1

  1. Pingback: Ministrar | WTF?

  2. Dr Snuggles skriver:

    Det borde verkligen protesteras mot kvotering…Både bland vanliga kvinnor men speciellt från feminister. Eftersom det ju verkligen är sexism om något…Men positiv särbehandling har ju aldrig varit fel. :/

    Kön är alltså viktigare än kompetens.

  3. Dr Snuggles skriver:

    Kvoteras det in män på kvinnodominerade yrken i samma omfattning också då? Som i vården och på förskolor t.ex? Och i så fall, varför inte? Om det ändå ska tillämpas. Då måste man ju åtminstone göra det med bägge könen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s