Från en genomkorrupt myndighet

Sedan några dagar kallar jag- som alla läsare vet- Löfven-regeringen för Disneyklubben. Ett mycket vasst och passande namn, som jag dock inte hittat på själv. Jag hittade det på en annan blogg och bestämde mig omedelbart för att det passade som handen i handsken och skulle användas även av mig.

Namnet kommer naturligtvis ifrån att demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke en gång i tiden var programledare för barnprogrammet Disneyklubben i SVT. Det vet många, och därför känns namnet rent allmänt rätt. Men den egentliga orsaken till att det är så passande är ju självklart en annan: Nämligen att regeringen är rena lekstugan, lika seriös och vettig som många barnprogram i TV…

Jag tycker absolut inte att Bah Kuhnke har något att skämmas för över att hon var programledare i TV redan 21 år gammal. Tvärtom. Jag tycker hon gjorde en bra karriär i den branschen och borde ha stannat där.

Vad hon däremot bör skämmas ordentligt över, är sin tid som generaldirektör i Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, även känd som Ungdomsstyrelsen. För dessvärre är det precis som sverigedemokraten Henrik Vinge påpekat: Det är en genomkorrumperad myndighet.

Jag tycker inte heller att idén med att betala ut skattebetalarpengar till Sverigedemokraternas ungdomsförbund är särskilt rolig. Faktum är att jag inte tycker att idén med att betala ut skattebetalarpengar till politiska organisationer överhuvudtaget är bra.

Men saken är den att nu är det så det är. Då ska den myndighet som har det ansvaret sköta sitt jobb. De som arbetar på myndigheten ska kunna gå efter samma regler till alla som söker bidrag. Klarar de inte det, då har de inget att göra där. Människor som inte kan behandla alla lika ska inte arbeta med makt. Således: även Sverigedemokraternas ungdomsförbund ska självklart få bidrag om exempelvis SSU får det, sålänge de följer samma regler.

En annan affär från Ungdomsstyrelsen medan Bah Kuhnke varit generaldirektör, som är ännu osmakligare, är att de tvingade organisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) att göra sina stadgar könsdiskriminerande. Organisationen stöttade ungdomar som råkat ut för hedersvåld- oavsett kön. Men det gick inte an för myndigheten! Det är bara kvinnor som ska få hjälp! För att fortsätta få pengar, var GAPF tvungna att ändra sin verksamhetsbeskrivning från ”könsneutrala” till ”fokus på kvinnor som målgrupp”…

Jag gissar att det känns positivt för en feministisk regering som Disneyklubben, men för mig känns det vidrigt.

Nu vet jag inte hur mycket Bah Kuhnke personligen har bestämt i dessa obehagliga affärer, men det spelar egentligen inte så stor roll- som generaldirektör bär hon ändå ansvaret. Att plocka en person som brutit ett så viktigt ansvar och göra henne till demokratiminister, det är sannerligen inget annat än tragikomiskt. Demokrati borde innebära motsatsen mot att skilja på folk och folk. Bah Kuhnke borde ställts till svars för sitt usla arbete som generaldirektör på myndigheten och fått sparken där, nu stiger hon istället i den politiska karriären.

Värdelöst!

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s