Folkstyre- ”fast med genusperspektiv”…

Demokrati. Smaka på det ordet. Vad betyder det egentligen?

Man kan ju få för sig att det skulle handla om något i stil med ”folkstyre”, att det är folket som bestämmer. Haha! Vilka dumheter. Skulle folket ha något att säga till om? Hur skulle det gå till… Skulle politikerna följa valresultat eller nåt sånt?

Det går ju rakt inte an! Val, det är skådespel och inget annat. En teaterhistoria för att lura i folket att de är med och bestämmer.

I Göteborg är politikerna modiga. De vågar tydligt visa att de inte bryr sig ett skit om väljarna utan hånfullt pissar dem i ansiktet. Vi kan kalla denna stad för ”Vilda Västern” eftersom den är så öppet bortanför de lagar och regler som påstås existera i Sverige. Göteborg- staden på laglöst land. Korrumperad och driven av maktfullkomliga skurkar som gör precis som de själva vill.

Ett bra exempel på detta är hur politikerna hanterat folkets röst angående trängselskatten. De hånskrattade åt resultatet i folkomröstningen och bestämde sig för att göra som de själva ville.

En politiker som hade folkets stöd var moderaten Martin Wannholt. Detta berodde sannolikt på att han före valet uttalat sig negativt om tågtunneln Västlänken, som är det svarta hålet som ska äta upp alla pengar från trängselskatten i många år framöver.

Det gick inte an, det var emot partilinjen! Wannholt blev internt knäppt på näsan och slagen med en linjal på fingrarna. Rätta dig i ledet!

Men eftersom folket också tyckte som han, fick han flest personröster. 4771 stycken. Därmed kan man ju tro att han borde sitta kvar som kommunalråd, men inte. Moderaternas valberedning tyckte att det var mycket viktigare att väga in ”genusperspektiv” och ”åldersperspektiv” än ett förbannat djävla väljarperspektiv.

Väljarnas åsikt är inte så viktig- genus är mycket viktigare.

Kom ihåg nu att det här handlar om Moderaterna. Genustomtar och radikalfeminister röstar antagligen inte på dem, utan på Feministiskt Initiativ, Miljöpartiet eller Vänsterpartiet.

”Vi har förlorat ett mandat från fyra ledamöter och en ersättare till tre ledamöter och en ersättare.” säger Lisbeth Boëthius ur Moderaternas valberedning som orsak till varför Wannholt petas.

Vänta bara, Boëthius. Fortsätter Moderaterna att följa samma radikalfeministiska recept som tokvänstern kommer ni att förlora ännu fler mandat. Jag skrev redan dagen efter valet om det. Moderaternas väljare går i strid ström över till Sverigedemokraterna, och detta beror sannerligen inte bara på att de är invandrarfientliga.

Majoriteten av svenskarna är inte feminister. Men snart är tydligen Sverigedemokraterna det enda parti som inte är det. Detta är allvarligt.

Men Wannholt petas sannolikt inte enbart på grund av sitt kön, utan främst på grund av att han precis som Göteborgarna är negativ till Västlänken. Annars hade han ju, trots genusperspektiv, fått bli kommunalråd istället för Jonas Ransgård, som fick 4433 personröster och därför placeras som både ledamot och vice ordförande av valberedningen.

Oavsett, så har valberedningen dock garanterat haft sina rosa genusglasögon på sig under arbetet, för Maria Rydén med 784 personröster och Kristina Tharing med enbart 100 föreslås båda som ledamöter, medan Hampus Magnusson som fick 3523 föreslås som ersättare.

Det kanske är dags att byta namn på Sveriges styrelseskick från det uppenbart felaktiga begreppet ”demokrati” till genuskrati?

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Folkstyre- ”fast med genusperspektiv”…

  1. Pelle2 skriver:

    Som sagt var,sjukt att de inte respekterar personvalet och att dom börjar använda sig av feministisk ideologi för att motivera det. Det behövs sannerligen inga flera feministiska partier
    än dom som redan finns.

  2. Dr Snuggles skriver:

    Går ju att lista flertalet exempel som motbevisar att vi har demokrati i långt ifrån alla avseenden…Vilket jag även tror jag har gjort här tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s