Lady Dahmers verklighetsuppfattning

En av de tydligast förvirrade och verklighetsfrånvända manshatarna på nätet, feministbloggaren Natasha ”Lady Dahmer” Blomberg, har nu gjort en Schyman.

Vän av ordning skulle naturligtvis kunna påpeka att Blomberg som Sveriges största radikalfeministiska bloggare precis hela tiden gör en massa ”Schymans”, vad sådant än innebär, och det är nog så sant. Båda dessa kvinnor är ju extremister som driver feminismen allt kraftigare till en hatdoktrin och drar andra förvirrade tomtar med sig. Såväl Blomberg som Schyman lägger all skuld på män och gör aldrig annat.

Men vad jag syftade på här, med att ”göra en Schyman”, handlade om Schymans ökända talibantal. Alltså talet där Schyman påstod att det är samma norm, struktur och mönster i Afghanistan som i Sverige.

Nu har Blomberg begått ett liknande stolleprov: hon har påstått i ett blogginlägg att kvinnosynen i Islam skiljer sig ganska lite från kvinnosynen i Sverige

Ja, det är ju inte precis någon nyhet att Blombergs verklighetsuppfattning angående kvinnosynen i Sverige är tämligen störd. Men i detta inlägg visar hon även att hon inte har någon koll alls på islam. Hon skriver:

”Män förtrycker. Inte Islam.”

Så lätt för en manshatare att hävda att just ”män” är förtryckare, men hade man haft minsta lilla koll på abrahamitiska religioner överhuvudtaget (såväl judendom, kristendom som islam) skulle man inte kunna påstå att någon av dessa inte är kvinnofientlig. Åtminstone inte utan att ljuga värre än Pinocchio.

Kanske är det just där problemet ligger? Sannolikt är Blomberg en kraftig lögnare som inte ser några problem i att påstå precis vilka dumheter som helst. Men problemen finns, och slutade hon ljuga skulle hela hennes liv bli så mycket enklare och trevligare.

Enligt Blombergs egen verklighetsuppfattning är hon oerhört förtryckt av de hemska männen och av Patriarkatet. Men om sanningen ska fram, uppkommer hennes bekymmer av att hon är en ljugande hatare, en av de verkliga förtryckarna i dagens Sverige.

Nu påstår jag inte att alla muslimer är kvinnofientliga. De abrahamitiska religionerna är det dock. Inget konstigt med det, eftersom de framkommit ur mycket kvinnofientliga kulturer. Mänskliga rättigheter, liberalism, demokrati (om man bortser från den som fanns i antikens Grekland) och liknande moderna påhitt dök upp i historien först mer än tusen år efter islam.

Även om det finns många moderna människor som är troende muslimer, judar eller kristna, kan man aldrig komma ifrån det faktum att ingen av deras religioner stämmer in i ett modernt samhälle. IS-terroristerna beter sig inte mer patriarkalt än Muhammed gjorde på sin tid.

Nu menar ju förstås Blomberg att de beter sig som de gör på grund av sitt kön och att deras tro är totalt oväsentlig. verklighetsfrånvända är denna manshatare och hennes medföljare.

Muhammed var man, så visst går det att skylla kvinnofientlighet ur islam på hans kön om man så vill. Men då struntar man totalt i viktiga detaljer som att han levde i en kvinnofientlig kultur, en kultur Blomberg aldrig upplevt. Att påstå att kvinnosynen i islam skiljer sig ganska lite från kvinnosynen i Sverige, är att håna alla kvinnor världen över genom historien som varit eller är förtryckta på grund av sitt kön.

Blomberg är inte en av dessa kvinnor. Hon bor i Sverige 2014 och går själv i bräschen för könsdiskrimineringen och förtrycket i detta land, nämligen mot män.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Lady Dahmers verklighetsuppfattning

 1. Dr Snuggles skriver:

  Håller med om allt du skrev här! Kunde inte ha uttryckt det bättre själv.

  Tror jag besökte just den nämnda bloggerskan själv för en tid sen och lämnade en kommentar… Om mina egna tankar, upplevelser och erfarenheter. För folk har ju trots allt rätt att ha en annan åsikt än henne också. 😉

  Men allt är som sagt det manliga könets fel i samhället nu. Man förväntas tycka det också. Även om man är man själv. Män är alltid onda, förövare, förtryckare, potentiellt farliga för kvinnor, våldsamma, agressiva, etc, etc…Och kvinnor är alltid söta och oskyldiga små offer i alla lägen, fall och situationer, enbart p.g.a. sitt kön. Det är det enda jag har sett nu. Och självklart använder många kvinnliga personer med dålig moral sig utav detta också, för elaka syften. Jag har själv både sett och upplevt det, mer än en gång. Och det är som sagt alltid lättare att känna sympati för samt tycka synd om en kvinna än en man. Särskilt om hon är ung och dessutom fin att titta på. Man förlitar sig bara på att hon är god just p.g.a. sitt kön, att hon aldrig skulle ljuga…Och det är läskigt, att allt bara bedöms efter yta…Att även rätten sägs döma helt utefter detta när det bara handlar om ord mot ord, utan att ens se till bevisläget, eller bry sig om dess avsaknad.

  Finns en politisk korrekthet. Det inbegriper att man även ska tycka så.

  Som jag ser det, så finns det ingenting alls rent generellt sätt som skiljer könen emellan förutom ren fysisk styrka. (Vilket faktiskt även det börjar jämnas ut nu, i och med att så många tjejer tränar…:)

  Hatten av för dig, Sven! Du är en bra kille. Skriver vad du tycker och vågar även stå för dina åsikter. Långt ifrån alla som gör och vågar det. All respekt.

 2. Pelle2 skriver:

  För extremfeminister som Schyman och Lady D är allt dåligt i världen mäns fel.Det var väl det hon ville säga egentligen.Det konstiga är att hon är gift med en man men på något mirakulöst sätt så är just deras män inte hemska förtryckare….

 3. Dr Snuggles skriver:

  Lämnade en kort kommentar (citat från min kommentar ovan) i hennes blogg under det senaste inlägget (13 november) under signaturen Nils…Kommer inte återvända för ev. svar.

  Helt otroligt hur en vuxen människa kan tro sig veta precis hur världen alltid fungerar överallt i alla fall…Hon är bara fylld av hat.

 4. Pingback: Lamotte vs. Blomberg- ny feministfejd i Ankdammen | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s