Som dig själv känner du andra

Jag råkade på en rent avskyvärt skuldbeläggande krönika skriven av Mohamed Touzari på Nyheter24. Det skedde genom att jag läste bloggen Toklandet, och precis som någon kommenterade där så kände även jag att det var väldigt vad illa skribenten plötsligt börjat skriva.

Vilket alltså inte var så egendomligt, eftersom texten var en exakt pastisch på Touzaris krönika, som går under rubriken ”Nu kör vi en mansfri månad på krogen”.

Touzari skriver:

”Män i överlag är svin- det är ingen hemlighet”.

Det är helt okej att skriva så i dagens Sverige. Misandri är Politiskt Korrekt. Om man skrivit på samma sätt om någon annan folkgrupp hade man riskerat att hamna i fängelset, men män går det bra att skuldbelägga och sprida fördomar om.

Jag undrar dock varför så många manliga feminister gång på gång (speciellt i Nyheter24, för övrigt) kommer ut med detta vidriga manshatande dravel? En vanlig gissning brukar vara att de hoppas få sex för det. Det kanske kan stämma ibland, men jag tror inte det funkar så bra. Skitstövlar brukar ofta attrahera alla möjliga typer av kvinnor, även feminister. Hyggliga män attraherar desto mindre. Och mesiga män- såna som försöker vara goda genom att skuldbelägga sig själva- attraherar ännu mindre.

En annan gissning kan vara projicering. Det kan vara så att de själva faktiskt betraktar sig som skitstövlar, och att detta självförakt är så svårhanterat att de behöver dela med sig av skammen. Skicka vidare den till andra inom samma folkgrupp.

Har du samma kön som Touzari? Grattis, då är du också ett svin precis som han…

Touzari menar att män påverkade av alkohol blir monster utan dess like och därför inte borde få gå ut på krogen i en månad. Han har rätt i en sak- personer som inte kan hantera alkohol borde inte gå på krogen. Det har dock inte med deras kön att göra.

Han skriver också att han är redo att ta ett steg tillbaka i en månad och sitta hemma och fundera över vad han egentligen sysslar med och vilken kultur och norm han är en del av och sprider. Det tycker jag absolut att han ska göra.

Och kan han inte hantera alkohol tycker jag han ska hålla sig borta från krogen, inte bara i en månad utan resten av livet. Annars kanske han trillar dit igen.

twitter läste jag skvaller om att Touzari suttit i fyllecell flera gånger. Det vore ju ironiskt om det är sant. Jag betraktar inte twitter som något annat än en digital bajamaja, så jag säger varken bu eller bä. Touzari själv däremot verkar se twitter som en god källa för kunskap, för han skryter stolt om att det är genom detta sociala nätverk han lärt sig allt han kan om feminism, sexism, rasism och strukturer…

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Som dig själv känner du andra

  1. Jack McGuinness skriver:

    … om sägnen som påstår att man känner sig själv som känner man andra hade stämt skulle tveklöst Touzari varit kung i sina egna kallingar. Nu reduceras dock hans svammel till ett skinntorrt dammkorn på hans havererade hybris.

  2. Dr Snuggles skriver:

    Troligen ett solklart fall av rubriken…Eller alternativt ett sätt att bli mer populär hos det andra könet, genom att ta ned sitt eget. Tror mest på det sistnämnda här. Men alla kvinnor kan ju inte hålla med om det heller. ALLA kvinnor kan ju ändå inte vara feminister och hata män…Hoppas jag. :/ Sen är väl kvinnor som är kraftigt berusade inga änglar, de heller? (Inte för att jag vet något om varken eller, dock. Känner inte till kroglivet då jag inte dricker själv och har aldrig gjort det heller…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s