Mohamed Touzari- normkritiker och aktivist

Den unge reportern Mohamed Touzari har inte haft det lätt det senaste dagarna. Efter att Dumheter24 publicerade hans sexistiska krönika om att män i överlag är svin och berusade män på krogen är monster utan dess like, har den stackaren fått en massa kommentarer av Haters.

Säkert Vita Kränkta Män hela bunten!

Hur som helst, på grund av att Touzari själv är dömd för sexuellt ofredande, misshandel, ofredande och stöld så har ju folk naturligtvis blivit en aning förvirrade. Vad menar Touzari egentligen?

Allt hade blivit så mycket enklare om han själv eller varför inte Dumheter24 svarat på frågor som ställts till dem. Istället har närmast det motsatta skett- kommentarer till Touzaris krönika har censurerats. Detta finner jag väldigt underligt. Vill Dumheter24 inte att sanningen ska komma fram om deras skribenter? Anser inte Chefredaktör Henrik Eriksson att hans skribenter ska sköta sig som normala människor? Det påstås ju trots allt på sidan där de rekryterar att de inte vill ha några Haters. Trots detta producerar de regelbundet sexistiska krönikor i stil med Touzaris.

Egendomligt, mycket egendomligt.

Tänkte jag. Så slog det mig plötsligt: Nej, Touzari är ingen man av den sort han beskriver. Han är inget svin- han är en aktivist! En normkritiker.

Den han ofredade sexuellt var nämligen inte någon kvinna utan en man. För en människa i Touzaris värld borde det således vara okej. Riktiga sexuella övergrepp begås ju mot kvinnor. På krogen dessutom, av monster utan dess like. En tonårig Touzari på bussen kan knappast betraktas som ett monster utan dess like- utan snarare som en aktivist. Han ville alltså bara vara lite feministisk!

Män som utsätts för övergrepp ska bara hålla käften- de har ju privilegier i Sveriges Patriarkala strukturer! De ska lära sig backa och låta kvinnorna ta för sig.

Det var naturligtvis detta Touzari ville framhäva. Men varför har han inte berättat det?

Dock undrar jag: Varför har han spottat hamburgare i ansiktet på kvinnor, stulit pengar från en tiggare och slagit en kvinna i ansiktet? Det är inte okej. Han må vara rasifierad och sannolikt inte heterosexuell eftersom han tafsat på en man, men det är ändå inte okej.

De som är på tiggare, förutom andra tiggare, är ju för fan Haters! Sverigedemokrater, affärsinnehavare och liknande Breivikare.

Och varför var han på de där kvinnorna? Kvinnor?! Rent logiskt kan man tänka sig att det fortfarande var normkritiken som spökade- det är trots allt mer sannolikt att en man än en kvinna blir attackerad på McDonalds av en galning som spottar hamburgare i ens ansikte.

Men allt blir ändå så fel. Hade han varit kvinna hade det varit okej. Hade han varit kvinna och de han överföll varit män hade det rentav varit bra– då hade det varit rätt åt dem, eftersom de hade varit privilegierade av Patriarkatets strukturer. Men nu blev det motsatsen.

Touzari normkritik duger alltså inte ens för den mest våldsromantiska flumvänsteraktivisten. Det sägs att vägen till Helvetet är stensatt med goda föresatser. När det gäller Touzari handlar det nog mest om dumma eller rent av idiotiska påhitt.

Normkritiker eller inte- Touzari är precis den typ av svin han betraktar män överlag som.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Mohamed Touzari- normkritiker och aktivist

 1. Butter skriver:

  Det är nog ok eftersom Touzari har inte mindre än två offerkort att dra.

 2. Pelle2 skriver:

  Han verkar vara ett exemplar av den vanliga, feministiska mannen. Dv.s ett reformerat svin eller en kapten klänning-typ.

 3. Dr Snuggles skriver:

  Han mår troligen bättre och känner sig större själv genom att döma, kränka eller ta ned andra. Massor av människor är på det sättet. Samtliga är troligen mycket svaga i sig själva. Annars behöver man inte göra det.

 4. Dr Snuggles skriver:

  Ett desperat sätt att fånga det andra könets intresse, bara. Det är vad jag tror på. En låtsashjälte, vars heder bygger på nedtagningen av andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s