Vi kan ju alltid skylla på Sverigedemokraterna

Vice statsminister Åsa Romson tycker att det är tragiskt att riksdagen blivit en lekstuga. Jag kan naturligtvis inte annat än hålla med!

Så varför gjorde ni det, Åsa Romson? Varför hjälpte ni Gudrun Schyman att dra in manshat och misandri, tokfeminism och allmänt genusflum i politiken?

Som det ser ut idag är Sverigedemokraterna det enda parti som håller sig borta från det där tramset. Alliansen gjorde inget åt stolligheterna under sina åtta år vid makten, vilket ju visar att de är precis lika feministiska och genusfixerade som våldsvänstern.

Att det enbart är ett främlingsfientligt parti som inte tar avstånd från feminism och genustokerier är naturligtvis ett mycket allvarligt demokratiskt bekymmer! Vad ska man rösta på ifall man varken vill att invandrare eller ”vita kränkta män” ska bära bördan för alla problem i Sverige?

Nu kom jag dock bort mig lite från den röda tråden här. Tillbaka till ämnet!

Båtägare Romson syftade trots allt som vanligt inte på sig själv eller hennes kamrater angående felsteg och vedermödor. Som vanligt inom svensk politik menade hon att ”det är Sverigedemokraternas fel”.

Tänk vad praktiskt att det alltid går att skylla allt på Sverigedemokraterna, vilken tur att de finns! Eller nja. Men tur för Romson, det är ju tack vare Sverigedemokraterna som hon sitter i regeringen idag. Utan Sverigedemokraterna i riksdagen hade antagligen Alliansen fortfarande regerat!

Hur som helst: Det fungerar inte att hela tiden peka finger åt Sverigedemokraterna och anklaga dem för att inte vara seriösa, inte hålla sig ansvariga eller göra politiken till en lek. Det är något som alla partier duktigt deltar i.

Redan under valnatten fattade ju varenda vettig människa att det skulle bli politiskt kaos nu under hösten. Redan då lovade Fackföreningsräven Löfven tjurigt och obstinat i sitt tal till sossarna att han minsann inte ens skulle prata med Sverigedemokraterna. Redan då sa Alliansen att de skulle gå sin egen väg istället för att samarbeta med några andra.

Åtta barn sitter i en sandlåda. Fyra mindre barn fortsätter leka samma lek som de gjort i åtta år. Ett barn som är lite starkare än de andra vill bestämma över allting, och får hjälp av ytterligare två. Sista barnet får inte vara med och leka.

Så börjar de sju andra barnen bråka om vilket sandslott som ska byggas. Vad händer? Åttonde barnet som inte får vara med och leka trampar sönder sandslotten. Nämen vad konstigt!

Eller inte. Det är inte raketforskning det här.

Fast man behöver inte raljera om barn i en sandlåda för att fatta: Löfven satte ihop Sveriges svagaste regering i modern tid, och till råga på galenskaperna en surrealistisk tok-regering med extremfeminister, manshatare och islamister. Därmed skulle man kunna säga att Löfven, sossarna, Miljöpartiet och naturligtvis vänsterpartiet som backat upp dem betett sig synnerligen oseriöst och ansvarslöst.

Alliansen är inte intresserad av att backa upp ”feministregeringen”. Därmed skulle man kunna säga att alliansen inte tar sitt ansvar, om man så vill. För alliansen vill ju inte heller samarbeta med Sverigedemokraterna, vilket torde innebära att dessa lika lätt kan trampa sönder deras sandslott som regeringens. Så vad vill alliansen egentligen pyssla med nu under fyra år?

Vi kanske ska skylla lite på väljarna också? Väljarna har ju betett sig väldigt dumt och röstat oerhört korkat, inte sant? Om inte väljarna hade betett sig såhär illa skulle detta politiska kaos aldrig ha brutit ut. Fy skäms väljare! Kunde ni inte ha enats om en majoritetsregering? Vilken spelar inte så stor roll, men någon hade ni väl kunnat komma överens om?

Däremot går det inte att säga att det är Sverigedemokraterna som inte sköter sig den här gången. De gör vad de måste. Inget annat parti vill samarbeta med dem, naturligtvis gör de då vad de kan för att tvinga fram detta. Det skulle alla andra partier också ha gjort.

Sveriges politiska scen är i fullt slagsmål. Det fungerar inte att fortsätta såhär. Politikerna måste ta sig i kragen och fundera ut en annan lösning än att fortsätta skylla allt på Sverigedemokraterna. Visst hade allt fungerat utan dem, men å andra sidan hade det också fungerat utan Borgarallians eller utan rödgrön feministröra.

Det är helt enkelt krångligare med tre olika som vill vara med och bestämma än med två. Krångligare, men å andra sidan mer demokratiskt. Kanske något att tänka på i ett land som påstår sig stå för demokrati?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi kan ju alltid skylla på Sverigedemokraterna

  1. Dr Snuggles skriver:

    Det är demokratiskt när det passar dem…Vissa saker förväntas ju alla hata eller älska utan att ifrågasätta det, det är ju självklart. Hata SD och älska kungahuset, t.ex. Ironiskt nog har folket valt de förstnämnda men inte de sistnämnda…

    Minns en TV-debatt en gång, då andra partier vägrade medverka för att de blivit ställda bredvid Jimmie Åkesson/SD i TV-studion. Tror det var av anledningen att folk då kanske kunde uppfatta det som att de sympatiserade med SD.

    Sånt där gynnar nog bara SD ytterligare. De får en offerroll, folk tycker synd om dem och kanske även sympatiröstar. Det tycks de övriga partierna inte insé. Alla folkvalda,oavsett politik, måste få samma politiska rättigheter. Det är ju just det som är grunden för demokrati. Sen om man inte gillar det, det är ju en helt annan sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s