En kränkt hensägare

På ett sjukhus i Umeå finns ett café, där ägaren lägger små visdomsord ur sitt liv på kvittona.

Härom veckan var detta visdomsord: ”Du kan sluta skylla på din barndom, partner, jobb, ekonomi, vädret… Det är bara du, ingen annan, som ansvarar för de beslut och vägval du tar i livet!

Känns det vist? Håller du med?

Det gjorde inte hen-sägaren Ylva-Li Larsson. Hon blev alldeles rasande! Tydligen främst på grund av att personen som stod i kassan var nöjd över budskapet.

Nu hade ju Larsson kunnat välja att rycka på axlarna, strunta i kvittot och lägga fokus på något annat istället. Men nej, det gick inte för sig. Hon var ju kränkt!

Således tog hon ett kort på kvittot och publicerade bilden på caféets facebooksida, med kritik på deras ”skämmande, skuldbeläggande och helt verklighetsfrånvända” visdomsord.

Och ja, det är naturligtvis upp till henne hur hon vill reagera. Personligen anser jag att hon själv kränker personen som stod i kassan betydligt grövre, genom att kalla denna för ”hen” i media. Visdomsordet var ju inte riktat till henne personligen.

Kanske är det så att hon gått länge och bara väntat på en orsak att känna sig kränkt och gå ut i media, enbart för att trycka upp hen-ordet i ansiktet på folk?

Larsson är en hycklare, som alla andra kränkta hen-sägare.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En kränkt hensägare

 1. Dr Snuggles skriver:

  Haha! 😀 Hon borde fan köpa en DVD någon gång…På vissa där står det ”Tack för att du inte stal denna film!” (propaganda mot nedladdning.) Det skulle nog muntra upp henne. 😉

  Nej, det där är människor som verkligen inte har upplevt någon riktig kränkning i hela sitt liv. Det är väldigt provocerande mot oss alla som faktiskt har det.

 2. Dr Snuggles skriver:

  Man trodde folk skulle bli klokare med åldern i yngre år. Det var ju helt fel. Har mött 50-åringar med så avsevärt mycket lägre intelligens, sämre värderingar och moral än tonåriga politiska bloggare på nätet. Folk som dessutom suttit på mycket höga poster. Och man undrar alltid bara hur de över huvud taget tog sig dit…

 3. Dr Snuggles skriver:

  Kunde inte sagt det bättre själv.

 4. Pappi Lindvall skriver:

  Man föds med den intelligens man får, sedan kan man läsa sig till saker. Man blir inte intelligentare, bara mer erfaren, inte alla, men dom flesta. Dummare kan man bli och då gör man karriär som Politiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s