Endast i Sverige…

En nationalistisk politiker råkar påpeka det faktum att det är skillnad på ”svenskt” såsom ”i staten Sverige” och ”inom den svenska kulturen”.

Media och politiker blir alldeles rasande och kallar hans uttalanden ”skrämmande” och ”rasistiska”. För det kan väl ändå inte vara så att det finns en svensk folkgrupp eller en svensk kultur? Finlandssvenskar och sånt… Det finns ju inte. Eller hur?

Allt som är svenskt finns i Sverige och allt som finns i Sverige är svenskt, och därmed basta!

Samtidigt som media stormat om denna tämligen dumma sandlådehistoria, har det hänt något annat som inte har fått lika mycket uppmärksamhet. Något i mina ögon betydligt mer skrämmande.

”Komikern” Emma Knyckare har suttit i P3 och läst upp en lista över manliga författare som begått självmord. Kränkta, enligt henne. Stor humor, inte sant? Att håna människor som tagit livet av sig.

Att feminister använder ordet ”kränkt” felaktigt är ju vanligt förekommande, men detta är extremt. Knyckare har uppenbarligen ingen aning om vad det betyder. Hon vet inte heller mycket annat hon jiddrar om- hon tror att Nobels Fredspris och Nobelpriset i litteratur är samma sak, och hon tror att Eyvind Johnsson, som fick Nobelpriset tillsammans med Harry Martinsson, var en kvinna.

Men det är inte hennes värdelösa faktakoll som är skrämmande. Det är hur hon totalt empatilös sitter och gör sig putslustig över människor som tagit sina liv, och detta hånande enbart på grund av deras kön.

Feminismen blir alltmer extrem, alltmer hatisk och alltmer skrämmande.

I ett land med lite vett och sans skulle det varit Knyckare och inte Söder som varit i hetluften i media de senaste dagarna. Vad som skett i P3 har knappt uppmärksammats, om dock lite smått.

Sveriges Radio ber om ursäkt och tar ner texten från internet, men det är en mycket tveksam och lam ursäkt, för i programmet kan man fortfarande höra Knyckare läsa innantill om ”lustigheterna”.

Det är det Sverige vi bor i idag. Hat mot män och skam över sådana konstigheter som ”svensk kultur”. Men jag gissar att den moderna svenska kulturen är just sånt här, att hata och håna människor på grund av deras kön.

Isåfall känner även jag skam över den svenska kulturen, och betraktar mig absolut inte som delaktig av den.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s