Till Mareen Burns om antifeminism och nazism

Jag är egentligen inte så mycket för öppna brev och sådant. Men vad ska man göra när någon skriver en fullständigt vansinnig och kränkande anklagelse till en, för att därefter fegt blockera en så att man inte kan svara?

Ikväll fick jag detta meddelandet på facebook:
Du är fast i nazi – och antifeministisk ideologi. Granskar din ”freedom of mind” och ser hur fri du är egentligen. Jag som tysk orkar inte ha dig kvar på min vänlista. Lycka till!

Det gick som sagt inte att svara på dårskaperna, eftersom jag redan var blockad. Därför svarar jag här istället, även om jag betvivlar att Mareen Burns läser min blogg.

Det är fullt korrekt att jag är antifeminist. Jag står för jämställdhet, lika rättigheter och skyldigheter oavsett kön. Jag tror inte att det svenska samhället styrs av något hemligt patriarkat eller att män står över kvinnor i Sverige av någon osynlig könsmaktordning, och jag betraktar ”genusvetenskapen” som 2000-talets rasvetenskap. Med andra ord fördomar och mumbo-jumbo.

Jag har fått mycket skit genom åren för att jag kritiserar feminismen, men det här var första gången någon kallade mig nazist. Jag uppfattar anklagelsen totalt förvirrad.

Som tysk vet Mareen Burns uppenbarligen förvånansvärt lite om nazismen, för om hon tror att hon hittar något pro-nazistiskt inom mig är hon totalt ute och cyklar i skogen. Det hade varit intressant om hon orkat skriva ett enda argument för att backa upp sitt vansinniga påstående, men det orkade hon förstås inte med.

Jag orkar däremot kritisera dumheterna. Jag vet en del om nazismen, och jag försäkrar: den är inget man finner i min ideologi.

Först och främst är nazismen mycket hatisk och betraktar människor på olika sätt utefter ras, kön, sexuell läggning, politiska åsikter och religiös tro (bland annat). Det gör inte jag- som sagt står jag för jämställdhet. Faktum är att feminismen har tankegångar som är betydligt närmare nazismen än jag har, gällande att betrakta människor olika. Så om Burns kallar mig nazist för att jag kritiserar feminism, då kastar hon sannerligen sten i glashus!

Och vidare då?

Jo, nazismen är också intresserad av en mycket stark och totalitär statsmakt. Man finner enkelt min syn på sådant här i bloggen, då jag återkommande har kritiserat Alliansens arbete att göra om Sverige till en Storebrorsstat. Jag är liberalist och tycker att människor ska få göra vad de själva vill, så länge de inte skadar någon annan.

Att kalla någon ”nazist” för att man inte delar personens åsikter, är inte bara oerhört ohyfsat. Det är också fruktansvärt korkat.

Man behöver inte kalla mig ”nazist” för att ta bort mig från sin vänlista. Det räcker egentligen att man berättar att man inte uppskattar mig som jag är, så tar jag bort mig från listan. Jag vill inte vara på vänlista hos någon som inte accepterar mig bara för att vi inte har samma politiska åsikter om allting.

Om fler känner som Mareen Burns angående mig, så kan ni gärna dra åt helvete för min del. Och det avslutar jag inte med ”Lycka till”- utan tvärtom.

Detta inlägg publicerades i Historiska sagor och sagolika historier, Om Sven Bergersjö eller företaget och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Till Mareen Burns om antifeminism och nazism

 1. Dr Snuggles skriver:

  Äsch, det bästa du kan göra är att bara ignorera allt sånt där. Jag blev arg för allt i yngre år. Nu har jag insett sen många år att, varhelst det finns människor, finns det kränkningar. Och då ingen annan människa jag ännu mött i min livstid, har levt efter att behandla andra som de själva skulle vilja bli behandlade…

  Man kommer ingenstans med argument. Då de flesta människor alltid själva kommer tro sig ha rätt, hur absurt fallet än är. Och hur mycket andra än skulle inse det. Självkritik och ödmjukhet, är något de flesta helt saknar.

  Jag förbiser varje kränkning nu. Gör oftast inte ens någon ansats till att argumentera, hävda eller försvara mig. Inser bara vilken typ av person det var och klipper kontakten. Jag går däremot runt och känner en slags konstant irritation inom mig hela tiden i stort sett…Det gjorde jag aldrig som ung.

  • bergersjo skriver:

   Ja, naturligtvis. Men jag fick ett sånt raseri inom mig av det här som jag inte riktigt förstår. Egentligen borde jag bara skrattat åt alltihop eftersom det var så dumt.

 2. Dr Snuggles skriver:

  Man måste nog nästan hyckla om att man är jättepositiv till feminismen och inte ifrågasätta eller ha någon kritik mot den alls för att inte alla kvinnor ska hata eller ta avstånd från en, tyvärr. Och ifrågasätter man en kvinnas åsikter, kommer alla andra hata en för att man ”givit sig på” deras kön. Skulle en man säga och tycka samma saker som en feminist (om kvinnor då), skulle alla kvinnor hata honom och tycka han var världens svin. Troligen många män också. Handlar alltså enbart om kön.

  Man får bara komma ihåg att varje annan person alltid har rätt och att det alltid är en själv som har fel. 🙂 Då är allt bra i universum.

  • bergersjo skriver:

   Nej, det är långtifrån alla kvinnor som är feminister. Det är främst folket inom politiken, media och utbildning som är det, vilket gör att det är lätt att tro att många fler är feminister än det faktiskt är på riktigt. Majoriteten är det inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s