Svensk demokrati- att inte rösta

Det brukar tjatas som in i helvete vart fjärde år att man ska delta i den stora val-bluffen. ”Den som inte röstar har inte rätt att gnälla efteråt!” Sådär brukar det heta. Det är ett djävla babbel om röstande och ju fler valdeltagare, desto bättre är det för demokratin, brukar det framhållas.

Men riktigt så ser det inte ut i själva riksdagen.

Riksdagen, som består av människor vars välbetalda yrke är att rösta.

Där har nu regeringen och alliansen hittat på ”decemberöverenskommelsen”, som på det stora hela går ut på att de av dessa sex så kallade partier som inte sitter i riksdagen ska lägga ner sina röster så att en minoritetsregering utan problem ska kunna driva sin politik.

Extra praktiskt är det förstås för Vänsterpartiet, eftersom dessa inte deltar i överenskommelsen, så de kan göra precis som de vill. De har plötsligt med sina 21 riksdagsledamöter tagit över Sverigedemokraternas 49 riksdagsledamöters vågmästarroll. Lite lustigt, eftersom det varit ett djävla gnäll om att SD haft för mycket makt för sina mandat. Nå, med samma argument borde ju då V absolut inte ha någon makt.

Men det är så det går till inom demokratin- man får använda den makt man har, rösta och hoppas att tillräckligt många andra röstar på samma så att det ska bli en majoritet.

Men det fungerar naturligtvis inte om folk lägger ner sina röster istället för att rösta.

När det gäller vanligt folk håller jag inte med om att det skulle vara nån sorts plikt att rösta. Absolut inte. Och särskilt inte nu, när det bara finns tre olika riksdagspartier i praktiken: Socialliansen som regering, Vänsterpartiet som styr och Sverigedemokraterna som inte får delta. Då är det ingen större vits att delta i röstandet än det skulle varit i Sovjetunionen.

För riksdagsledamöterna är det en helt annan sak. Deras förbannade jobb är att rösta, och de som deltar i något sådant som ”decemberöverenskommelsen” borde skämmas. De som kommit överens om den borde bli sparkade ur sina partier, och övriga riksdagsledamöter borde rösta iallafall. Att de som blivit utvalda av svenska folket att sitta i parlamentet faktiskt gör vad de ska och röstar istället för att leka med reglerna som några djävla spelnördar från Sverok, är en förbannad nödvändighet för tanken om demokratin.

Socialliansen skyller förstås allting på Sverigedemokraterna, men den största skulden ligger på den så kallade alliansen. Det är de som envisats med att cementera blockpolitiken. Om de gått isär efter valet i höstas och snackat med Löfven redan då, är det inte säkert att Miljöpartiet tagits in i regeringen. Man kan nog vara ganska säker på att det är alliansens fel att dagens regering är en flummig grupp av radikalfeminister och islamister.

Jag skulle vilja se alla partiledare ur alliansen sparkade, och därefter att alliansen gick isär för att bli fyra riktiga partier igen. Fyra egna partier med ledamöter som röstade i riksdagen utefter sina partiprogram och politiska åsikter, istället för att lura det svenska folket, cementera blockpolitiken och därefter lägga sig platt på marken för att spottas och trampas på av Lövfen och hans tokregering.

Detta visar tydligt att den representativa demokratin inte fungerar.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Svensk demokrati- att inte rösta

  1. Dr Snuggles skriver:

    Det är en röra i politiken nu…Ett skämt, som med mycket annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s