Övermänniskans förakt mot vildarna

För hundra år sedan satt universitetsfolket och rökte cigarr, drack konjak och betraktade sig själva som kloka och insiktsfulla, alltmedan de såg ned på resten av mänskligheten, naiva vildar utan varesig vett eller sans, mer eller mindre förståndshandikappade och dreglande tokar som borde hålla tyst eftersom det lämpligen inte åligger en dåre att uttala sig, tycka eller försöka tänka.

Mycket lite har hänt sedan dess.

Än idag tycker akademikerna att endast de själva har tillräckligt förstånd. Den som inte håller med ska helt enkelt ”läsa på”, något de föraktfullt snäser nedlåtande åt var och en som kritiserar Sanningen.

De visar sin oerhörda vederhäftighet genom att svänga sig med ord som ”diskurs” och ”paradigm”. Att vara ”högutbildad” innebär till stor del att använda ett språk som den dumma pöbeln inte förstår- om vanlig enkel svenska användes vore det ju mycket svårare att bara avfärda medelsvenssons kritik med att medelsvensson inte är ”påläst” och därför inte förstår enkel fakta.

Modeordet inom universitetsvärlden är idag inte längre ”ras”, utan ”genus”. Potato, potato. Rasbiologi och genusvetenskap- samma pseudovetenskap hopbyggd av fördomar, tro och politisk ideologi där vissa sorters människor står över andra.

Man borde ju kunna tro att pålästa människor skulle inse tidigare idioti och lära sig något av historiska misstag och dumheter, men icke. ”Nazismen” och dess hot som alla är så rädda för ligger inte främst i främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna. Den gömmer sig väl etablerad i skolvärlden- precis som på ”den gamla goda tiden”.

Idag är det inte längre hottentotter, samer och judar Professorer och Doktorer pekar finger åt, och så kommer det antagligen heller aldrig bli igen. Idag är det heterosexuella medelålders ”vita” cis-män som får bära hundhuvudet för att vara Djävulens bundsförvanter. Kanske verkar det underligt att det blev på det viset, men så är det.

Det var akademiker som drog i trådarna i Nazityskland (Hitler personligen var ett undantag, men akademikerna såg ändå upp till honom), och det är akademiker som drar i trådarna i Genus-Sverige. Hotet är inte längre särskilt brunt, utan rosa.

Öppna ögonen. Se elefanten i rummet. Se att Kejsaren är naken.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Övermänniskans förakt mot vildarna

 1. Hjärnoasen skriver:

  Nog för att jag vet vad du tycker om feminism, men att du hänger på den här förenklade antifeminismen och konspirationsteorier om femiNazism är väldigt trist. Den skrev Breivik också under på (inget guilt by association här, men det visar hur onyanserade konspirationsteorier kan vara farliga om de dras till sin spets…)

  Är det förresten inte lite nedsättande mot alla dem som faktiskt var med om att få sina skallar mätta, att bli tvångssteriliserade, förklarade att ha mindre värde som människor än andra och i värsta fall satta i arbetsläger och mördade att dra likhetstecken mellan deras upplevelser och medelålders vita cis-mäns obehag idag? Ta dessutom en titt på vilka som brukar sitta i många mäktiga samhälleliga positioner, kolla på pensionsnivåerna, vilka av befolkningen som har möjlighet att lägga undan pengar (fast frågan är om de främst är vita män, eller om det är vita män i en viss klass, med mycket makt). Och om man ser våldtäkter och sexuellt våld, sexuell diskriminering o.d. som något som har med genus eller kön att göra, har du något som stödjer att vita medelålders män är en lika utsatt grupp som kvinnor?

  Jag är ingen anhängare av queerfeminismen, och jag tycker inte att vita hereomän är som hin håle själv. Den delen av feminismen brukar dessutom vara helt blind för klass, vilket irriterar mig… Med det sagt finns feminister som är kritiska mot falangen som går runt med skygglappar inom feminismen, se t.ex. Nina Björk eller Ekis Ekman (förlåt om det verkar som nån akademisk fint att tipsa om saker, men ibland är det bra att vidga sina vyer… kan även tillägga att jag inte heller är särskilt förtjust i akademin…)

  • bergersjo skriver:

   Roligt att du kommenterar, det var längesen sist! Kul att höra av dig igen.

   Antifeminismen är inte förenklad, den är bara väldigt enkel. 🙂 Och jag tror du missförstår mig om du ser konspirationsteorier i vad jag skriver. Jag hävdar verkligen inte att det skulle finnas någon sorts hemlig feminist-grupp någonstans som drar i trådarna, nåt i stil med ”Patriarkatet”. Att en stor majoritet av politiker och journalister är feminister och att genustänket sprids allt större genom utbildningen från dagis till universitet kan du väl knappast förneka?

   Jag tycker inte jag skriver något nedsättande mot rasbiologernas och nazisternas offer, för det jag berör handlar ju om ideologi. Jag har absolut aldrig påstått att det skulle varit synd om ”vita kränkta män” när jag jämför nazism och rasbiologi med feminism och genus (däremot hävdar de vita kränkta lyxfeministerna i Södermalm helatiden sig vara ack så förtryckta)- utan vad jag pekar på är likheten inom ideologierna. Att världens synder läggs på axlarna av en viss typ människor som råkat födas som de är. Den likheten måste du väl se?

   Mäktiga samhällspositioner… Som i regering och riksdag? Där är ju som sagt en stor majoritet feminister.

   Man kan titta på pensionsnivåer och konstatera att när dagens pensionärer var i arbetsför ålder så var det framförallt män som arbetade medan kvinnor ofta tog hand om familjen. Man kan också titta på hur det ser ut i universitet och högskolor, vad är det för kön på majoriteten av de som utbildar sig till välutbildade yrken som till exempel läkare? Det är kvinnor. Därmed kan man slå fast att om 30 år kommer pensionsnivåerna se helt annorlunda ut. Slutsats: Utbildar du dig till ett högavlönat yrke och arbetar får du pengar att lägga undan och en hög pension, gör du inte detta blir du fattig. Det handlar inte om ditt kön.

   Vad gäller sexuellt våld tror jag säkert att kvinnor är en högre utsatt grupp än män (oavsett hudfärg). Vad gäller barn är jag inte lika säker, men det ska jag inte spekulera kring. Det är dock inget man ska lägga på de vita medelålders männens axlar, för det är inte den gruppens fel. Män i gemen är inte våldtäktsmän och ska därför inte beskyllas vara det.

   Denna krönika handlade dock egentligen inte just om feminism utan framförallt om akademin och dess nedlåtenhet och förakt mot ”outbildade”. Det finns inte bara inom genus utan överallt akademiskt.

 2. Pelle2 skriver:

  Även politiker och massmedia är väl starkt bidragande till genustokerierna som sprider sig. Även om de kanske inte var initiativtagare till idiotierna så är de i alla fall lydiga marionetter till genusdårarna och feminismen.

  • bergersjo skriver:

   Ja, helt klart. Men jag tror journalisterna till stor del blivit matade med genus och feminism medan de studerade, och politikerna vet man ju att de framförallt är kappvändare som följer strömmen dit vindarna blåser.

 3. Dr Snuggles skriver:

  Man kan vara högutbildad och ändå en idiot. Har t.o.m. sett flera direkta exempel på detta. Ingen är utbildad inom alla områden. Alla är bättre än någon annan på något. Men att många människor som är det är mycket nedlåtande mot folk de anser ”står under” de själva och har en mycket beklaglig eller även rent vidrig människosyn i vissa fall, stämmer nog.

  Ang, våld…Finns inget som skiljer i moral könen emellan överlag. Då återgår det till feministernas övertygelse att kvinnor alltid är intelligentare och bättre (godare) än män överlag, enbart p.g.a. sitt kön. Enda anledningen till att det oftast är kvinnor som blir utsatta för sexuellt våld, våldtäkter och dylikt av män, är för att killar/män är starkare och därmed har bättre medel för det. De flesta övergrepp av alla de slag, sker oftast i hemmet, av en man som kvinnan själv hade valt. Oftast hennes egen pojkvän. Det är ytterst sällan överlag sånt sker ute på gatorna, av en för kvinnan ökänd förövare. Det är enbart den bild som kommer upp i huvudet på de flesta när någon nämner ordet ”våldtäkt”.

  Troligen sker många sexuella övergrepp mot män också, då naturligtvis av andra män. Men det föreligger troligen ett kraftigt mörkertal då många män inte anmäler det, eftersom det är ”skambelagt” på ett helt annat sätt än när en kvinna blivit utsatt. Och där återkommer det till att män egentligen aldrig ska vara offer utan alltid kunna försvara och ta hand om sig själva.

 4. Dr Snuggles skriver:

  Jag har alltid tyckt det är bisarrt att människors värde avgörs efter något annat än gott och ont över huvud taget. Men sånt är inget viktigt för folk längre. Det kanske det aldrig har varit heller. Status är allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s