SVT visar islamistisk propaganda

Att SVT till största delen är ett propagandamedium är ju inte någon nyhet. Vad Sveriges Television främst propagerat för de senaste åren, starkt, entusiastiskt och helhjärtat, är ju feminismen.

Men att de 2015 skulle börja sprida islamistisk terrorpropaganda, det kom ändå lite som en överraskning. Fast det kanske är dumt? Tok-vänstern med Feministiskt Initiativ på topp, Vänsterpartiet och Miljöpartiet glatt dansande runtomkring och AFA, researchgruppen och övriga våldsromantiker och ”rätt” hatande tomte-kokos är ju feminister.

Och dessa är ju absolut inte ”islamofober”. Tvärtom- vilket är ganska ironiskt med tanke på kvinnors rättigheter i islamiska områden.

Nåväl.

Nu tyckte alltså Uppdrag Granskning att det var en kul grej att intervjua en IS-terrorist. Jag kan förstå tanken- det hade kunnat göras till en oerhört intressant film med kritisk granskning. Uppdrag Granskning har ofta filmat olika skummisar utan att dessa vetat om det. Här hade de möjligheten att ställa en riktig terrorist mot väggen.

Men vad gör de? I filmen tar de inte ens med debatten om slaveri, där han sitter och försvarar att IS tar tusentals kvinnor som slavar. Filmen fokuserar till stor del på en propaganda-app av den numera döde terroristen Anwar al-Awlaki. Bravo SVT- här visar ni för alla islamister eventuellt intresserade av att bli krigsturister hur man ska göra.

En annan stor del av filmen läggs på en propagandafilm IS själva har producerat. Filmen verkar intressant, om man är islamist alltså, eller intresserad av antingen propaganda eller filmskapande.

Jag är personligen intresserad av såväl film som propaganda, så jag hade gärna sett hela filmen (SVT visar bara korta klipp, dock om och om igen).

Däremot är jag kritisk till att Sveriges Television ska visa propaganda för terrorism överhuvudtaget. Mycket kritisk.

Djävla nötter. Här hade ni möjligheten att klä av en riktig terrorist alla de blodiga mördarkläderna från topp till tå och visa att Kejsaren, förlåt, Kalifen, är naken. Istället hjälper ni honom sprida propaganda för sin sak!

Man kan kanske mena att jag är något av en hycklare nu som länkar till skiten? Jag betraktar det såhär: Det är millioner som ser på SVT medan det ytterst sällan är över 100 besökare på min blogg. Det är garanterat troligare att de islamister som Uppdrag Granskning nu givit en knuff på väg mot jihad skulle hitta SVT:s terrorpropaganda på annat sätt än genom att först läsa min kritik- Exempelvis genom SVT.

Jag ser det som så pass otroligt att något av dessa skäggmongon finner vägen via mig, att jag betraktar det som lugnt. Sanna Klinghoffer och Magnus Sandelin på Uppdrag Granskning, däremot- ni har blod på era händer nu.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till SVT visar islamistisk propaganda

 1. MJ skriver:

  Vad är det som är propaganda med det de visar?
  Hur skulle de ha gjort för att det inte skulle vara propaganda för jihadism?
  Du tror inte att det är lätt att hitta sådan propaganda på internet? (Testa att använda google översätt och sök på arabiska).

  • bergersjo skriver:

   Vad som är propaganda? Men det förklarar jag ju tydligt i krönikan. De lägger fokus på propaganda-appen och IS egen propaganda-film istället för på ordentliga kritiska frågor. Fullständigt surrealistiskt!
   Jodå, det är säkert lätt att hitta sånt på nätet för den som vet hur han ska söka. Men att få tips via SVT gör det ju inte precis svårare…

 2. MJ skriver:

  En fråga till förresten, gäller den här logiken även i andra fall?
  Som när SvT visade klipp ur Svenska motståndsrörelsens propaganda så var det för att SvT är nazister?
  När SvT visar zionistpropaganda så är det för att SvT är zionister?
  osv?

  • bergersjo skriver:

   Jag har inte sett det programmet du pratar om här, så jag har naturligtvis svårt att uttala mig. Men det är klart att om det satt en reporter på samma okritiska sätt och snackade med en nazist om den bästa propagandan osv, så visst. Jag skulle dock bli djävligt förvånad om de gjorde på det sättet…

 3. MJ skriver:

  Jag tittade på din video förresten och fastnade för det här citatet:
  ”ISIS popped out of nowere in a mather of months”
  Vilka månader är det hon menar? ISIS har ju funnits i ca 11 år.
  (Det är tydligen ett av bevisen för att ISIS är skapat av CIA som ett led i att skapa ”New world order”, men jag antar att den videon inte är propaganda, eller?)

  • bergersjo skriver:

   Du, det är inte min video. Du får kontakta henne själv och fråga henne vad hon menar.
   Tycker du själv att det är propaganda?

   • MJ skriver:

    En video som med olika argumentatiosnfel och påhitt försöker bevisa att IS är skapade av CIA för att skapa NWO?
    Ja jag tycker att det är propaganda, foliehatspropaganda.

   • bergersjo skriver:

    Är det vad den försöker? Jag tycker mest att hon sitter och hånar IS. Och det håller inte mig vaken om nätterna.

 4. Malte Skogsnäs skriver:

  Jag fick ett meddelande att någon hade svarat på en kommentar som jag lämnat på den här sidan. Var är den kommentaren?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s