Om manligt beteende

En feministisk bekant till mig skrev på Facebook om sin flickvän som höll på att riva en vägg. Lite raljant och ironiskt (en del av hans personlighet) skrev han att hon var manlig som rev väggen.

Det uppskattades inte riktigt av alla hans feministiska vänner.

En av dem kommenterade snabbt att hemma hos henne betyder ”manligt” att man gör något ”urbota dumt” medan man försöker ”spela cool” för sina vänner.

En annan höll snabbt med henne och tillade ”häftigt betyder farligt och manligt betyder dumt”.

Den där sexismen var lite för mycket för att jag inte skulle ge mig in i leken. Sexism kan vara helt okej så länge det inte är seriöst och allvarligt. Som i början av historien, där flickvännen kallades ”manlig” för att hon rev en vägg. Det var inte på allvar.

Värre är det när sexistiska uttalanden är seriösa. Alltså som i de båda kommentarerna där ”manligt” definierades som ”dumt”, bara sådär.

Så därför påpekade jag för dessa båda radikalfeminister att det var en fin sexistisk spya de delade på. Jag skrev även ironiskt att så länge det var feministiskt var det positivt, och frågade dem om de inte tyckte det var konstigt att män alltid kände sig så kränkta.

Genast gav sig ett nättroll in i debatten och allting eskalerade, då han med blandat näthat och Knight-in-shining-armour-feminism snabbt dräpte ur sig lika mycket avföring som man hittar på Twitter en normal eftermiddag. Och han fick hjälp av en av de båda radikalfeministerna. Tydligen hatade både han och hon mig sedan tidigare- ingen av dem såg något bekymmer i att erkänna det.

Så… Hade nu detta istället handlat om idioter som spytt ur sig sexistiska påståenden om kvinnor, hade idioterna snabbt fått vad de förtjänade.

Nu var det tvärtom- hela vägen. Idioterna spydde ur sig sexism mot män, för detta uppbackades de, tillochmed av män.

Sverige, 14 mars, 2015.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Historiska sagor och sagolika historier, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om manligt beteende

  1. Dr Snuggles skriver:

    Hade en tjejkompis för några år sen. Vi hade väldigt nära kontakt. Gick bra ändå tills varje gång man inte höll med henne om något. Då blev hon helt galen. Annars kunde hon vara hur trevlig som helst. Jag avslutade kontakten efter åter en gång som jag inte delade hennes åsikt och den gången bara lugnt sade det. Mottog därefter flera helt rasande långa mail där hon helt överöste mig med kränkningar och förolämpningar. Jag svarade inte ens något, skrev bara att jag avbröt kontakten och inte kommer öppna fler mail från henne.

    Har träffat på flera oförskämda personer på nätet också. Mitt råd är att försöka att inte lägga ned så mycket energi på dem. 🙂 ”De är bara troll, det är allt.”, som min kompis skulle sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s