Med feminism överträffar verkligheten fantasin- Femcon

Nyss skrev jag en ny krönika om det radikalfeministiska konventet GothCon. Lite raljerande kallade jag konventet för ”FemCon”, något jag inte borde ha gjort- det visade sig nämligen naturligtvis att det faktiskt finns ett konvent med det namnet

Verkligheten överträffar alltid fantasin.

Namnet är ju inte så egendomligt egentligen- så länge det handlar om ett feministkonvent. Fast Femcon verkar precis som GothCon egentligen vilja vara ett spelkonvent. Sverok, för några år sedan en spelorganisation, har nämligen ett finger med i spelet även i Femcon. Konstigt vore kanske annars- vem vill inte ha en kassako som glatt bjuder på pengar?

Dock betyder ju detta samspel att Femcon, som jag tidigare påpekade, egentligen satsar på den så kallade spelhobbyn. För även om Sverok glidit ifrån spelscenen alltmer de senaste åren och börjat fokusera på allt möjligt annat, tror jag inte att de ännu skrivit in ”feminism” i sitt verksamhetsområde. Jag kan naturligtvis ha fel, det var som tur är några år sedan jag engagerade mig i organisationen.

Femcon skriver faktiskt på sin webplats att män är välkomna att medverka som funktionärer eller att fara på konventet som deltagare. Det är ju hyggligt. Även om det är dålig stil att de behandlar människor utefter deras kön, verkar de ju inte ha gått lika långt som systerkonventet GothCon vad gäller exkluderande och könsseparerande.

Men alltför mycket cred förtjänar de verkligen inte: De bjuder på en föreläsning av Josefin Westborg under namnet ”Nördfeminism- ”Shit snubbar says”.

Såhär beskriver Westborg sin föreläsning:

Okej, du har börjat hänga med i det här med feminism, du har greppat lite vad det handlar om men du stöter ofta på motstånd. Snubbar kommer in och förklarar läget. Här tar jag upp några av de vanligaste argumenten man stöter på och varför de är fel. Jag är också arg. Det här är en arg föreläsning. För jag är trött, trött på all Shit snubbar says.

Ja, jag fattar. Westborg är ung och arg och bla, bla, bla. Hon gillar inte att män ger sig in i debatten, det är bra att män är feminister men de ska faktiskt bara hålla käft och erkänna att de har en massa privilegier. Utöver det ska de varken synas eller höras!

Den som håller sig à jour med feministspråket, vet att ”snubbar” är ett ytterst nedlåtande ord, som feministerna använder om män för att visa hur äcklade de är av oss. Lite som ”gubbslem”. Man kan även jämföra det med om man skulle kalla alla kvinnor för horor- ”snubbe” används om män på ett sådant sätt av radikalfeminister.

Således är Westborgs arga föreläsning antagligen inte bara arg- såväl namnet på den som beskrivningen av den antyder ganska tydligt att den är rent manshatande.

Kanske var GothCon det första feministiska spelkonventet, men uppenbarligen inte det sista. Och fler lär väl komma. Det första jag tänker nu är en mening som ofta används i sociala medier:
”Spyr lite i munnen”.   

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Med feminism överträffar verkligheten fantasin- Femcon

 1. Att vara trött på karlar som lägger sig i, vet bättre och trycker till kvinnor (och annat folk). Japp – då är man en manshatare. Helt klart. För det är ju inte så att man kan vara trött och arg utan att hata.

  Eller? 😉

  Med vänlig hälsning,
  Trött småbarnsmamma som inte längre hinner med datorspelande (men inte hatar jag kidsen för det!)

  • bergersjo skriver:

   Det är väl därför du kallar barnen för ”kidsen” och inte ”ungdjävlarna”, ”skitungarna”, ”snorungarna” eller liknande nedlåtande ord i stil med ”snubbar”? 🙂

   Eller?

   Med vänlig hälsning, man som är trött på att skambeläggas för sitt kön.

  • Dr Snuggles skriver:

   Det är bara att välja bort den sortens män och inte ha något att göra med dem. Och istället välja efter snällhet och dem som skulle värdera en som allra mest. Känns som det är mycket sällan kvinnor gör det.

  • Pelle2 skriver:

   Westborg kanske inte hatar snubbar men hon uttrycker i alla fall ett förakt för män som inte håller med henne och vill ge sin syn på saken.
   Bland radikalfeministerna, som jag misstänker att hon är, är det väldigt vanligt att de säger rent ut att män skall hålla käften och bara acceptera det de säger hur befängt det än är.Så vem trycker till vem med sina åsikter ?
   Själv tycker jag att det visar att de inte respekt för sina åsiktsmotståndare utan de vill ha en åsiktsdiktatur där bara deras åsikter få uttryckas.Dessutom är dom könsrasister som tilldelar vita män all världens dåliga egenskaper enbart utifrån vårt kön. Vi vet alla att ingen skulle acceptera den typen av nedsättande generaliseringar mot någon annan grupp i samhället.

   • Dr Snuggles skriver:

    Finns inga som är så sexistiska som just feminister. Ironiskt nog…

  • sternococktail skriver:

   ” karlar som lägger sig i, vet bättre och trycker till kvinnor (och annat folk).” Den där folkgruppen ‘annat folk’ – är det den gruppen som vill bli kallad ”hen”? 🙂
   Dessutom kan det vara besvärande fär en karl om kvinnorna får för sig att man ”vet bättre” – en del av arbetsdagarna går åt till att hjälpa dem med datorn…

   Att utpeka en grupp är ju annars ”streng Verboten” – man får bara peka ut gruppen ”karlar”, halva jordens befolkning. I Göteborg är det en liten delmängd av mängden män som springer omkring med vapen och skjuter på varandra. Fast om man skulle sucka över att man är trött på den gruppen – ja då jävlar tar det hus i helvete…

   • Dr Snuggles skriver:

    Män är som sagt en av de få grupper det tyvärr är fullt accepterat att vädra sitt hat och fördomar mot. Förutsatt då att man är svensk/vit, heterosexuell, inte förståndshandikappad eller dylikt samt över en viss ålder så man heller inte kan få sympati på att vara ”pojke” längre…För vuxna, vita heteromän över 18 är ju aldrig offer.
    Har ofta undrat varför det bara är vissa grupper det är helt oacceptabelt att säga det minsta negativt om. Och det t.o.m. skapas lagar för, just så de aldrig ska behöva känna sig kränkta. Medan det är helt accepterat med andra. För det är ju precis så det är i samhället nu, eller har blivit. Och om en man skrivit samma artiklar om kvinnor som många feminister skrivit om män i allmänhet, skulle det bli ett enormt liv. Alla skulle ta avstånd från honom för att inte bli sammankopplade med den människosynen, av bägge könen.
    Ett utmärkt exempel på att alla människor aldrig är lika mycket värda.

 2. Dr Snuggles skriver:

  Det är aldrig vare sig kön, läggning, etnicitet, etc, etc som avgör hur man är som person. Det är något man väljer. Därför ska man aldrig dra alla över en kam. Det är bara fördomar.

  Ilskan bör bara riktas mot de aktuella personerna man tycker har gjort en orätt. Allt annat är fel.

 3. sternococktail skriver:

  Lite gåtfullt varför kvinnorna envist väljer att uppfostra sina söner till förtryckare, kvinnohatare och våldtäktsmän, För ingen föds till sitt kön, alla uppfostras till det enligt Simone de Beauvoir, ‘sexual predator’ som sexutnyttjade sköra ungdomar i beroendeställning – och sedan agerade hallick och bordellmamma åt sin sado-masochistiske deltidsälskare Jean-Paul Sartre.

  Men är man bara kändis och berömd kommer man undan med allt och ursäktas för allt – som att fortfarande berömma Pol Pot för att han mördade 2 miljoner landsmän – många därför att: 1: De hade glasögon; 2: i det fattiga Kambodja hade bara människor som kunde läsa glasögon; 3: Kan du läsa är du intellektuell; 4: Är du intellektuell är du en förrädare och folkfiende, och måste dödas.

  Eller fortfarande hylla Mao Zedong (60 – 80 miljoner dödade oskyldiga landsmän). Eller Stalin. Borde inte människor som hyllar mänsklighetens största massmördare vara lika avskydda som de som vill diskutera hur många invandrare vi kan ta hand om per år – eller som tittar på porr? Eller är detta värre än tiotals miljoners plågsamma död? Har Sverige blivit världshistoriens största Gökbo?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s