Tydligen en förvirrande krönika

Okej, jag har märkt att det uppenbarligen var väldigt många som missförstod min förra krönika helt och hållet.

Många verkar ha trott att jag skrev om användande av ordet ”hen”. Det gjorde jag alltså inte. Men att använda det ordet, att säga ”hen” istället för han eller hon, innebär att avsexualisera språket, att försöka göra det könlöst.

Förra krönikan handlade om avsexualiseringen av samhället. Att göra samhället könlöst, och vad det kan leda till. Jag tyckte att ”henifiering” var en god beskrivning av avsexualisering- speciellt som jag dessutom förklarade vad jag menade.

Uppenbarligen hade jag fel- det var många som missförstod mig ändå och fastnade i ”hen” och språkbruk.

Det var även någon som trodde att jag påstod att henifieringen drabbar män värre än kvinnor. Varför förstår jag inte- jag skrev inte om män eller kvinnor, utan om majoritetsbefolkningen, och där ingår ju både män och kvinnor.

Majoriteten har skapat normerna. Majoriteten är inte könlös. Att göra normerna könlösa gör därmed majoriteten onormal, och jag spekulerade i förra krönikan kring vad det kan leda till.

Det, och inget annat, är vad den krönikan handlar om.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tydligen en förvirrande krönika

 1. sternococktail skriver:

  Nyligen krävde Marianne Lindberg De Geer, 69, i en tv-intervju att betraktas om en könsvarelse och inte som ett könlöst neutrum.

  Jag har fått det bestämda intrycket, att kvinnor även över 60 smått desperat söker efter en man. Men min privata amatörkoll av dejtingsajter tycks visa, att männens intresse börjar avta redan i 40-årsåldern. Männen går med runt 25, men går ur den ene efter den andre med början efter cirka 38.

  Kvinnorna börjar vid 18, och droppar av vid 65 med besvikna kommentarer som att ”det finns inga män här”.Vilket är lite tvärt om F!/Fi:s agenda, som ju arbetar för att ”avskaffa manligheten”, ”ta avstånd från tvåsamheten och kärnfamiljen”, och att ”bekämpa heteronormativet”. För alla dessa saker har pådyvlats den stackars mänskligheten av super-konspirationen Patriarkatet. Alla de andra konspirationerna så som de presenteras av Internets foliehattar är för sent ute med för lite,

  Föreställningen att män tänker på sex hela tiden kanske delvis stämmer vid 13-årsåldern, men blir med tiden allt mer felaktigt. Förutom under påverkan av alkohol, förstås.

  Jag trodde att människorna är som de är för att det just är de egenskaperna som tog oss från att vara en sorts små, klena hobbits som drev omkring på savannerna för att slåss med gamarna och hyenorna om de matrester som lejonen lämnat, till att bli de som vi är nu. Hade våra egenskaper inte varit de lämpligaste, så hade vi ju gått under i evolutionen enligt Darwins ”survival of the fittest”.

  Vi började alltså som små klena puttefnasker för 7,5 miljoner år sedan – och så började utvecklingen i snigeltakt till en början. Vertyg tillverkades, elden ”tämjdes”, och så var det ”stenålder” i 7.490.000 år – tills den första organiserade civilisationen startade 8000 år fKr – alltså är begreppet civilisation bara 10.000 år gammalt Det har gått snabbare och snabbare så här mot slutet. Men att över en natt ändra på egenskaper och vanor som gällt under under 99,866 procent av mänsklighetens existens på bara de 0,134 procent som vi har ”varit civiliserade” är inte en lätt uppgift.

  Men om det lyckas, så är vi människor Dödens Lammungar ifall vår nuvarande civilisation brakar samman och vi får gå tillbaka till ett stenåldersliv – fast nu i en miljöförstörd natur som till stor del är tömd på bytesdjur. Ifall man inte räknar med alla miljoner andra människor, förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s