Zara Larssons värsta ovana

Public Service har gjort en liten reklam åt Zara Larsson i och med att hon medverkar i TV-programmet ”Allsång på Skansen”. Tittare har ställt ”spännande frågor” som varför hon har en i deras tycke bra röst, vilken Disneyfilm hon tycker bäst om, ifall hon äter mycket godis och annat sånt där man bara måste få veta.

Såna där saker som intresseklubben antecknar.

SVT går ut med rubriken ”Här avslöjar Zara Larsson sin värsta ovana”, och så är ”ovanorna” att hon äter godis varje dag, föredrar julafton framför midsommarafton och knakar med fingrarna tills folk runtomkring henne blir vansinniga.

Men nej, godisätande är inte Zara Larssons värsta ovana. Inte heller att tycka bättre om julafton än midsommar. Inte ens att göra folk vansinniga genom att knaka med fingrarna.

Hennes värsta ovana är näthatet. Manshatet, för att vara exakt.

Hennes medföljande av Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg och ännu mer hennes egna tokiga inlägg i sin blogg och på twitter om att hon hatar män och älskar manshat. Det är Zara Larssons värsta ovanor.

Fast det tycker väl troligen varken hon själv eller SVT- de tycker väl snarare att det gör henne ”modig, stark och kaxig”. Girl Power och Pippi Långstrump, liksom, med en kondom på foten och allting.

Men jag tycker om Zara Larssons svar om vad drömmen om framtiden är: Att arbeta med musik, att producera och skriva den själv, att ha en bra familj och fina vänner och att vara glad.

Riktigt klokt sagt. Inget blaj om ”patriarkatet”, ”könsmaktordningen”, ”mäns våld mot kvinnor”, ”strukturer” eller annat feministiskt bullshit…

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Zara Larssons värsta ovana

  1. Dr Snuggles skriver:

    ”Fast det tycker väl troligen varken hon själv eller SVT- de tycker väl snarare att det gör henne ”modig, stark och kaxig”.

    Huvudet på spiken. Alla förväntas hålla med också. Även alla män, för att slippa bli kallade för svin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s