Zara Larsson- komik på hög nivå

Det är väldigt mycket Larsson just nu. Alldeles för mycket, faktiskt, men jag tänker nog trots det ge mig in i det så kallade ”drevet”. Som man känner jag helt enkelt att jag behöver försvara mig mot denna mediehyllade människa som skriver på twitter att hon alltid hatar män.

Till skillnad från många andra vill jag inte klappa henne på huvudet, le och säga ”men hon är ju faktiskt bara 17 år!”

17-åringar är inga djävla idioter.

Eller nja, just Zara Larsson är en idiot. Men det är inte för att hon är 17 år. Det kan hända att hon är omogen och kommer att växa ifrån galenskaperna, men inte heller det tror jag. Jag tror att hon kort sagt är dum.

På bloggen Toklandet uttrycks problemet med Larsson så tydligt det kan göras:

Hon är Sveriges mest curlade tjej som fått marken sopad framför sig sedan hon var 10 år, och på det vanliga feministiskt hjärntvättade viset gnäller hon över att ”snubbar” (ett av de feministiska nedlåtande orden om män) har privilegier och därför aldrig kan förstå eller sätta sig in i ”en kvinnas situation”.

Det blir faktiskt komik på hög nivå.

Snälla Larsson. Enligt din egen logik kan du aldrig i helvete sätta dig in i någon vanlig människas situation, oavsett kön eller ras. Med dina egna privilegier har du sen barndomen stått helt i en egen klass. Som du själv skriver på twitter, du lyfter ditt lillfinger och får en rubrik.

Håll dig till sången och lägg av med sexismen och rasismen. Det råder jag dig till rent vänskapligt. Som sångerska behöver du fans och det är faktiskt inte säkert att de som gillar din musik är radikalfeminister…

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Zara Larsson- komik på hög nivå

  1. Dr Snuggles skriver:

    Har sagts ”Hon är ju bara en ung tjej!” som försvar av en 30-årig kvinnas grova förtal och mobbning utav mig på sin arbetsplats också. Av den 50-åriga kvinnliga nya VDn med egen son i min ålder. Jag var själv lika gammal.

    Tänk vilket oerhört liv det skulle bli om det var motsatsen. Den direkta kvinnliga motsvarigheten till en sån där sliskig gubbe som skulle försvara och rättfärdiga en våldtäkt med att säga ”Han är ju bara en ung grabb!” och som alla kvinnor skulle hata och reagera oerhört på. Nu blir det en feministisk seger istället. Och det är riktigt läskigt, när det dessutom handlar om högt uppsatta. Och att ingen heller tar avstånd från det.

    Det är lika känsligt i sverige nu att kunna erkänna att det finns dåliga tjejer och kvinnor som att det finns dåliga invandrare som faktiskt begår brott. Särskilda grupper av människor som nu istället får ”komma undan med allt”. Och manshat är på modet. Det är nytt, trendigt, ”rätt i tiden”.

    Det dåliga med vårt kön, är tyvärr att väldigt få av oss bryr oss om moral hos det motsatta könet. Yttterst få skulle nog ta avstånd från en attraktiv kvinna med vetskapen om att hon gjort onda gärningar mot andra män. Till skillnad mot kvinnor, som alltid dömer män efter detsamma. Utseende är det enda viktiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s