Män i trafiken

När man hör vice statsminister Åsa Romson orera om män i trafiken, tror man lätt att allihop rör sig från en plats till en annan med flygplan och stadsjeepar. Eller åtminstone att feministerna tror att det är så…

Tyvärr är det inte så det förhåller sig.

Vi hemska, själviska och brölande grottvarelser rör oss faktiskt även i kollektivtrafiken. Det hade man ju kunnat tro att många feminister skulle uppfatta som positivt, med tanke på att väldigt många av dem befinner sig i miljöpartiet.

Men icke så!

Det klagas från USA till Sverige över män som sitter macho i kollektivtrafiken och skrevar med benen, o fasa! Sveriges Radio anställde ju i våras Researchgruppens medlem My Vingren som arbetat hårt mot mäns hemska sittande, så public service måste vara av åsikten att detta hennes jobb varit viktigt och bra.

Nåväl. Män som cyklar då? Är det okej? Nyttigt för miljön och inte speciellt skrevande…

Men nej. Inte ens män som cyklar duger i Sveriges feministiska samhälle. Socialdemokratiska riksdagsledamoten Veronica Palm har klart och tydligt skrivit på twitter att hon ”konstaterar” att ”vita medelålders män utan hjälm men med kostym är mest fräcka och otrevliga på cykelbanan (också)”.

Hujedane då! Det är nog bäst att män (speciellt vita och medelålders) helt enkelt stannar hemma framför spisen och tar hand om barn? Utom gubbarna som ska ut och jobba i trafiken då. Trafikarbete är farligt, det kan männen fortsätta med, hö-hö. Fast de behöver ju naturligtvis inte vara vita eller medelålders… Eller? Ifall det skulle ske en trafikolycka och en sådan… sak skulle råka skadas allvarligt eller dö, då är det ju faktiskt riktigt bra om den är vit och medelålders. Inte sant?

Ännu bättre än hemma framför spisen gör sig vita kränkta medelålders heterosexuella cis-män sex fot under marken på kyrkogården! Eller hur? Där brölar de inte. Där skrevar de inte med benen. Och nog för att de är ännu mer unkna där än någon annanstans, men… det gör ju faktiskt inget, eller hur?

Hö-hö. 

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Män i trafiken

 1. Evelyn skriver:

  Framför My skulle jag som man iallafall hålla ihop bena.
  Hon är ju ful som stryk.

 2. Dr Snuggles skriver:

  Här i Sthlm och runtomkring beter sig alla cyklister överlag hemskt – helt oavsett kön, etnicitet, ålder, etc. Cyklar alltid på trottoarerna – knappt någon i cykelbanan, fel sida av vägen, mot mötande trafik/gångtrafikanter…Slutade cykla själv just för att andra cyklister inte kunde sköta sig.
  Hon borde flytta hit! 🙂

 3. Dr Snuggles skriver:

  Ja, nu när du säger det ser jag ju att det är en T-bana bakom henne på bilden också…! Trodde det var en buss. Min miss.

 4. Dr Snuggles skriver:

  Aha.

  Nej, jag klickade aldrig på länken. Skulle nog bara gjort mig irriterad i vilket fall. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s