Alla ska med!

De flesta som någon gång varit på en fest där det dracks alkohol utan att själva dricka, speciellt som unga, känner säkert igen detta. Folket runtomkring börjar titta oroligt på en. Vad är det där för en konstig prick? Varför dricker han inte? Är han sjuk?

Och så gör de sitt bästa för att få en att dricka. Kom igen nu, vi är på fest! Har du inget med dig? Låt mig bjuda! Gillar du inte öl? Är du nykterist?

Och så vidare.

Om någon på en fest inte beter sig som alla andra blir de övriga snabbt oroliga. De vill ju så gärna att alla ska ha lika roligt… Och alla har väl roligt på samma sätt?

Det är inte bara alkohol som används för att roa vid socialisering, men oroandet är likadant om någon faller utanför skockens beteende. Jag tänker nu här på dans.

Om någon inte dansar, blir de som dansar än värre maniska och oroliga än de som dricker blir ifall någon avstår från det. Håller man sig inte en bra bit från dem, kan man räkna med att riskera att bli uppdragen på dansgolvet mot sin vilja och rent våldsdansad.

Roligt, eller hur?

Alla ska ju med… och ha roligt! Och alla har ju roligt på samma sätt…

Eller begriper de faktiskt att den som inte dricker eller dansar sannolikt heller inte roas av det? Kanske är det snarare de själva som har roligare ifall alla lydigt följer strömmen?

Något att fundera över.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s