Betnér skojar till det

Den gamle skälmen Magnus Betnér kör en stand up comedy på youtube om att han inte längre orkar med att folk skriver uppdateringar i sociala medier med kritik om vad som händer med Sverige.

Dessa människor bryr sig nog föga om vad Betnér orkar eller inte orkar, men jag tror ändå att man bör minnas att han är just en narr, och en ganska raljant uttryckande sådan. En nedlåtande skämtare som, ifall han suttit i motsatt politiskt läger, skulle varit betraktad som ett ”troll” av allmänheten.

Måhända försöker han bara vara riktigt giftigt sarkastisk?

Isåfall lyckas han väldigt dåligt- folk uppfattar honom som helt seriös och inte det minsta komisk eller skämtsam. Joakim Lamotte kör totalt över honom med nån sorts ”svarsvideo” på facebook.

Jag tänker inte ge mig in i debatten om huruvida Sverige blivit tryggare eller inte på senare tid- den driver ju andra så bra. Jag vill bara lyfta på pekfingret och påpeka att Betnér allt gör bort sig ändå här, även ifall han skulle ha rätt.

En av de saker han tar upp är nämligen att invandringen till Konungariket Sverige har ökat under samma period som överfallsbrott ska ha minskat. Som sagt- jag ger mig inte in i trygghetsdebatten. Jag vill bara påpeka att under exakt samma period som invandringen ökat har stödet till Sverigedemokraterna ökat lavinartat… Det kanske är därför överfallsbrotten minskat, ifall Betnér skulle ha rätt i sitt påstående? 😉

Här är det allt bäst att mycket tydligt förklara att även jag gör mig lite lustig- jag tror inte det minsta på att något stöd till Sverigedemokraterna minskar överfallsbrotten och personligen stöder jag dem inte. Det är dock ändå en poäng: om överfallsbrotten minskat samtidigt som något ökat kan det bero på att något annat också har ökat under samma period.

Just saying…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Betnér skojar till det

  1. Pinjata skriver:

    Hmm, det är ju inte Betnér som påstår något utan han svarar ju på den vanliga gamla kängan att fler invandrare leder till mer brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s