Den svenska manshatarkulturen

Två systrar har blivit dömda av byrådet att våldtas och gå nakna genom byn, för att deras bror rymt iväg med en gift kvinna från ett högre kast. Det handlar naturligtvis om den där rasistiska småländska byn Lönneberga där alla vita kränkta män gifter sig med sina kusiner. Våldtäktskulturen är stark här i Sverige!

Eller nej, konstigt nog är det inte så. Märkligt nog ligger byn i Indien. Ja, inte Lönneberga alltså, utan den byn där dessa två systrar i verkligheten blivit så absurt dömda av byrådet.

Personligen känner jag att exempelvis dessa båda systrar kränks ofantligt när tomtefeminister, manshatare och genusvetare jiddrar på om nån sorts våldtäktskultur här i Sverige. Det är dårar från Södertörns högskola och Södermalm som gapar på om icke-problem och lägger all skuld på så kallade ”vita” heterosexuella medelålders cis-män, som ser till att verkliga bekymmer sopas under mattan. Och samtidigt fortsätter vansinnigheterna runt om i världen.

Det är vad jag känner. Men vad vet väl jag? Jag är ju ingen expert- jag har ju inte läst genus. Jag behöver ”läsa på”.

Alla riktiga experter har läst genus. Som tillexempel Elza Dunkels, forskare om nätkulturer och genus vid Umeå Universitet. Nu handlar det igen om den här stackars Hagamannen och den fruktansvärda misshandeln av honom.

Man hade kunnat tro att kvinnor i allmänhet skulle tycka det vore rätt åt en våldsam farlig våldtäktsman om han fick ett rejält kok stryk. Man hade kunnat tro att de skulle gilla att en man på facebook skulle starta en insamling för de som bankat på våldtäktsmannen och på mindre än ett dygn fick ihop tio tusen kronor. Man hade kunnat tro att det på nåt sätt var ett positivt bevis på att våldtäktskulturen i Sverige inte finns, liksom?

Men Elza Dunkels vet bättre, och hon är ju trots allt genusforskare. Hon förklarar att det snarare handlar om en patriarkal reaktion mot Hagamannen, en objektifiering av kvinnor och en machogrej att markera var man står i frågan. Våldet mot Hagamannen och insamlingen är ”hur skruvat som helst” och gör kvinnor dubbelt utsatta, förklarar den kloka experten och genusforskaren Dunkels.

Ja, vad ska man säga? Hur man än vänder sig har man ändan bak. Män kan inte vara annat än Fienden mot kvinnor här i Feminismens Högborg Sverige.

Om vi- de vita, kränkta, medelålders, heterosexuella cis-männen- nöjer oss med att helt enkelt hålla oss undan från alla former av sexuellt våld, då är det beviset på den svenska våldtäktskulturen och vi blir i stort sett våldtäktsmän allihop. Män ska ju stötta kvinnor!

Men om vi på något sett faktiskt stöttar kvinnor- nej, då blir det en machogrej och en patriarkal hedersstruktur. Män ska helt enkelt bara hålla käft, nicka och hålla med om vilka svin de är och hur rätt feministerna har.

Tur att Elza Dunkels förklarat hur det förhåller sig för oss som inte läst på Sanningen ordentligt. Se så, cirkulera! Tillbaka till Genus.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Den svenska manshatarkulturen

 1. Dr Snuggles skriver:

  Man kan vara välutbildad/påläst och ändå en idiot. Intelligens och sunt förnuft är inget som kan läras ut.

  Jag är jättetrött på kvinnor som bär på ett kollektivt hat mot män. Ser det i media, har mött flera personligen. Man tassar verkligen på tå i allt man säger och gör för att inte förnärma någon och det verkar ändå inte göra någon skillnad. Det är inget bättre alls än rasism, homofobi eller alla andra fördomar. Synd bara att samhället inte betraktar just det så.

 2. Kristian skriver:

  Indien ligger nog på en helt annan planet, tänker jag.

  Läser om Dunkels. Att Umeå Universitet inte är på jorden visste vi kanske redan.

 3. CDrive skriver:

  Ja, du behöver helt klart läsa på. Då kanske du kan dra paralleller mellan den globala byn internet och den indiska byn och kanske sluta dig till att det är lite skit samman, i vilken av dessa byar du vanhedras. Att en våldtäkt är en våldtäkt oavsett var den genomförs.
  Som någon nämnde ovan, slutledningsförmåga är inget man kan plugga sig till.

  • bergersjo skriver:

   Nej, läsa på behöver jag absolut inte, och precis som du själv påpekar är slutledningsförmåga- vilket jag har alldeles ypperligt bra av- inget man behöver studera sig till. 🙂 Min krönika handlade inte överhuvudtaget om våldtäkter utan om samhällets syn på sådana. Och tror man att det finns en ”våldtäktskultur” i Sverige, då behöver man sluta läsa genus inne i dammiga universitet och ge sig ut i verkligheten och prata med riktiga människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s