Stäm Sverigedemokraterna för ”hen”!

Jag tror att det bästa sättet att bli av med hen-sägandet vore om Sverigedemokraterna tog till sig det. Om alla sverigedemokrater plötsligt glatt skulle börja kalla alla för ”hen”- ja djävlar, då skulle det bli syntax error och alla duktiga PK-får skulle vända kapporna efter vinden omedelbart. Då vore det ju rasistiskt att fortsätta säga ”hen”!

Det är ju bara att titta på den här historien om att Sverigedemokraterna delat ut flygblad som de bland annat signerat med ”svenska folket”. Där är det en massa personer på facebook som känt sig så kränkta att de vill stämma Sd. ”Inte under mitt namn” är det en massa folk som skrivit, i åsyftan att eftersom de är delar av det svenska folket utnyttjas de personligen.

Nåväl! Isåfall hoppas jag verkligen att de inser att med den retoriken kallar man alla för ”hen” ifall det ordet används vitt och brett om vem som helst, alltså även människor som absolut inte känner sig okej med det.

Sannolikt bryr de sig inte alls om detta. Hyckleri spelar ingen roll för dem- om de själva beter sig illa är det oviktigt, om sd beter sig precis likadant är det däremot något partiet borde stämmas för.

Hur är det med det så kallade n-ordet och det där z-ordet som Åsa Romson råkade använda i somras? Och undrar om majoriteten av hen-sägare använder ordet ”negerboll” om såna där små bakverk som det är så mycket tjafs om?

Om jag får gissa använder de flesta hen-sägare inte några av de där orden. ”Neger”, ”zigenare” och ”negerboll” är inte några PK-ord, men ”hen” är det. Det handlar alltså inte egentligen om att avstå från att kränka andra människor- det handlar bara om att vara Politiskt Korrekt. Om det verkligen handlade om att inte kränka folk skulle hen-sägare enbart använda sitt favoritord om människor som själva sagt att det var det enda pronomenet de kände sig hemma med.

Således: Det lämpliga nu vore alltså om sd blev hen-sägare och därmed gjorde hela skiten anti-PK, rasistiskt, fascistiskt och tabubelagt.  

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Stäm Sverigedemokraterna för ”hen”!

 1. Dr Snuggles skriver:

  Det har gått alldeles för långt när de t.o.m. börjar ändra saker i klassiska barnfilmer från förr, etc. Däremot har ju språkbruket och ordvalen ändrats med tidens gång och då får man ju rätta sig därefter. Men även om det skulle uppfattas som nedsättande nu, så var det ju inte det då.

  Jag önskar folk slutade att verkligen LETA efter något att känna sig kränkta över, bara för att ha något att tjafsa om och irritera sig på…För det känns lite som om det har blivit så nu.

 2. Dr Snuggles skriver:

  ”Sannolikt bryr de sig inte alls om detta. Hyckleri spelar ingen roll för dem- om de själva beter sig illa är det oviktigt, om sd beter sig precis likadant är det däremot något partiet borde stämmas för.”

  Folk har alltid jättelätt för att döma ut andra, peka finger, skälla ut och se ned på andra. Sen kan samma personer alltid göra detsamma eller något ännu värre själva och då inte tycka det är något fel eller konstigt alls – just för att det är de själva som gör det. Reglerna gäller aldrig det egna jaget. Då kommer direkt ilskan och chocken över att ens bli kritiserad istället. Felet ligger alltid hos någon annan. Tror inte jag har mött en enda människa som inte har fungerat på det sättet. Självkritik och ödmjukhet är egenskaper som ter sig helt utdöda.

  Var först i 20-årsåldern jag började lära mig allt mer att det är så världen fungerar. Att varje person bara lever för att upprätthålla ANDRAS moral och regelföljande. Och att man själv står över allting.

 3. Dr Snuggles skriver:

  SD är inte helt fel ute, även om jag inte håller med dem om allt. Jag är också för riktiga livstidsstraff för de grövsta brotten. Även en sänkning av straffmyndighetsåldern vore ett mycket bra alternativ. Eller alltid någon form av åtgärd som praxis, anpassad efter brott och ålder. För nog fan vet även 12-åringar när de begår en kriminell handling. Och det skulle troligen minska ungdomskriminaliteten avsevärt också.

  Man kunde även kriminalisera mobbning.

 4. Dr Snuggles skriver:

  Inte vad jag vet? Sen är ju folk i skolåldern inte straffmyndiga i vilket fall.

  • bergersjo skriver:

   Jodå. Och mobbing pågår ju heller inte enbart i skolor. Men det finns ju folk som har stämt de skolor de gick i för att de inte gjorde något åt mobbingen. Det hade de knappast kunnat vinna över om mobbing inte var olagligt.

 5. Dr Snuggles skriver:

  Nej, det där första känner jag till alltför väl av egen erfarenhet, tyvärr…

  Det senare visste jag däremot inte. Men helt klart ett framsteg i så fall. 🙂

 6. Dr Snuggles skriver:

  Jag önskar ingen i världen behövde vara elak mot någon annan. Det vore min dröm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s