Jägare och sportskyttar kan ju alltid straffas lite extra.

Nu har man tydligen upptäckt att det som hände för inte så längesedan i Paris, inte alls bestod av en grupp terrorister med automatvapen och bomber som bestämt sig för att döda så många som möjligt.

Nej då.

I själva verket var det några bonngubbar uppifrån Värmland som åkt fel. De hade tänkt åka ut på älgjakt, men bonngubbar är ju alltid bonngubbar. De dricker en massa hembränt, snusar och röstar på Sverigedemokraterna. Man kan inte lita på bonngubbar, eller hur?

Så då åkte alltså några virriga bonngubbar ända ner till Paris med sina älgstudsare, och gick sedan omkring där bland fransoserna och sköt ihjäl 130 stycken innan det gick att sätta stopp för dem.

Men nu har EU tack och lov kommit fram till att det är dags att sätta stopp för alla dessa galna bonngubbar! Precis som det ska vara. Eller hur?

För helvete!

Att politikerna skulle få för sig att vilja hitta på några totalt vansinniga lagar för att det skulle se ut som om de var ”handlingskraftiga” nu efter terrordåden i Paris var väl ingen oerhörd chock kanske. Se bara hur det gick i USA efter 9/11. Men vem kan vara så totalt genomblåst att tro att det kan ge något positivt att ställa till det för jägare och sportskyttar?

Terrorister- eller överhuvudtaget mördare- drar inte omkring med lagliga vapen som de har licens för. Och de använder heller inte jaktvapen, utan automatvapen, tillverkade för krig.

Vi kan titta hur det ser ut idag bland mördarna här i Sverige. De allra vanligaste dödar sina offer med köksknivar. EU kanske borde hitta på nån sorts licens vart femte år med mental undersökning för alla som äger en kökskniv? Det låter väl som en bra idé? Det borde väl innebära mycket mindre mord?

Eller kanske inte, va…

Sen efter knivmördarna, så har vi mördare som skjuter ihjäl sina offer. Men dessa är alltså inte jägare eller sportskyttar, utan gängbrottslingar som drar omkring med illegala vapen. De kommer att fortsätta med detta hur hårda lagarna än blir mot vapenägare som följer lagarna, för de är en helt annan grupp och använder helt andra sorters vapen!

Sen terroristerna då. Ytterligare en annan grupp, och inte heller dessa använder lagliga vapen eller jaktvapen. Den senaste terroristen i Sverige använde istället en självmordsbomb, precis som flera av terroristerna i Paris och för den delen väldigt många andra terrorister.

Jägare och sportskyttar brukar inte självmordsbomba sig, och självmordsbomber är för den delen ändå inte tillåtna här i Sverige.

Att straffa laglydiga jägare och sportskyttar skyddar varken mot terrorister eller mot något annat. EU:s påhitt om detta går bara ut på att politikerna vill verka ”handlingskraftiga”.

Vid mitten av 90-talet hade jag en liten knapp på vilken det stod ”Skyll inte på mig- Jag röstade nej!” Den handlade naturligtvis om folkomröstningen angående ifall Sverige skulle gå med i EU. Jag kanske borde gå runt med den igen?

Att vapenägare ska tvingas skaffa ny licens vart femte år är totalt meningslöst eftersom dessa vapenägare ändå inte är farliga för allmänheten. En betydligt bättre idé är att varenda djävel som ska åka in i landet har ett pass, så man vet vilka personer som finns här. Ska det verkligen vara så oerhört läskigt?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jägare och sportskyttar kan ju alltid straffas lite extra.

 1. Dr Snuggles skriver:

  Nej, kriminella får alltid tag i vapen oavsett. Så de drabbar det aldrig. Morfar hade ett jaktgevär. Som liten såg jag fram emot att få ärva det. Det fick jag inte, för såvida man inte köpte ett dyrt vapenskåp endast för att förvara ett gammalt jaktgevär i som då ändå var helt obrukbart sen länge, beslagtog polisen det.

  Jag skulle också röstat nej. Tyvärr var jag för ung för att rösta då. Jag önskar vi fick en ny folkomröstning om det.

  Finns nog inget land som är så naiva som vi numera.

 2. Rp skriver:

  En förnyelse av licensen är väl inget problem i sig om det skulle innebära en snabb slagning i brotts och misstankeregistret. Jag vet visserligen inte hur rutinerna ser ut men jag kan tänka mig att jägare som begår brottsliga handlingar per automatik inte blir av med licenser.

  • bergersjo skriver:

   Ett krav på förnyelse av licenser vore katastrof. Då blir man ju tvungen att sälja sina vapen ifall man inte har jagat på några år. Ska man inte ha rätt att ta en paus i jagandet? Tänk om man inte har jaktmark och inte har råd att jaga?
   Kriminella får tag i vapen oavsett- förnyelse av licenser innebär inte någon slagning i något register. Och jo, kriminella förlorar sina licenser. Jag tror faktiskt snarare att det kan ses som en orsak att vilja följa lagen: att inte riskera att förlora sina licenser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s