Sämsta matvarukedjan i Sverige

Det måste ha varit över 10 år sedan nu som tyska Lidl slog klorna i Sverige. Planen var väl ursprungligen att sälja billigt och dåligt alkohol med hjälp av EU, men där misstog de sig. Somliga saker ger Konungariket Sverige helt enkelt aldrig upp, och statsmonopolet på alkohol är väl en av dessa.

Personligen har jag inget emot det- jag betalar mycket hellre lite mer för att kunna köpa vilken dryck som helst, än att bara kunna köpa piss, om aldrig så billigt.

För Lidl var det väl dock inte så roligt att se sina planer gå i kras. Inte heller detta faktum har jag något emot- Lidl förtjänar inte att ha roligt.

Går man dit och handlar ska man inte räkna med att hitta allt man söker, och av det man hittar är nästan allting nån sorts tyskt skräp.

Utbudet är verkligen under all kritik. I deras butik i Bergsjön i Göteborg har det inte funnits något så enkelt som Ravioli på burk under flera djävla år. I snart ett år har det inte ens funnits oregano!

Allra sämst är nog deras utbud av mejeriprodukter.

Det handlar om det idiotiska påhittet att sätta en skruvkork av plast på varenda tetraförpackning av papp. Den där meningslösa skruvkorken som ställer till ett helvete för alla som vill lägga de tomma pappförpackningarna i återvinningen där de hör hemma är väl knappast Lidls egen uppfinning (sånt skräp finns ju tyvärr att köpa även i andra butiker), men det är de som väljer sitt eget utbud.

Nu under hösten slutade de helt plötsligt att sälja en viss sorts yoghurt utan skruvkork. Vad fan? Hur svårt kan det vara? Ska planen vara att tvinga varenda djävel att köpa skruvkorksförpackningar?

Lidl måste vara den allra sämsta matvarukedjan i landet. Kanske rentav den sämsta i unionen, vad vet jag? Just i detta fallet kan man faktiskt konstatera att det var bättre förr. Kanske lite dyrare, men man hittade åtminstone det man sökte.

Vid sådana här tillfällen hade man önskat att man haft en bil, så man kunde åka iväg och handla maten på nåt vettigt ställe.

 

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sämsta matvarukedjan i Sverige

  1. Viljestig skriver:

    Det är producenten och inte butiken som bestämmer hur förpackningen ska se ut, så istället för att spy galla på Lidl ska du spy din galla över Arla, Skånemejerier, Falköpings Mejeri eller vilken producent det nu är. I slutändan är det dock företaget som tillverkar förpackningen som har ansvaret för att ha lurat på producenten en för oss konsumenter totalt undermålig produkt.

  2. Dr Snuggles skriver:

    Då jag inte dricker och aldrig har gjort det, är det där första inget jag bryr mig om…:)

    Men har däremot ofta grubblat på det där om varför de har börjat sätta korkar av plast på allt sen en tid. Vad var problemet med att bara riva av hörnet på mjölkförpackningen? Och hur är miljötänkandet kring detta? Jobbigare att sortera, sämre för miljön.

    Dessutom kan man ju inte lita på att ingen redan har öppnat den nu – druckit några klunkar, slängt i en snus eller dylikt bara för att jävlas…Det kunde man också veta förut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s