hashtag #inteerman

För några veckor sedan var det ju ett stort gäng bråkstakar som överföll personer som de uppfattade som ”ensamkommande flyktingbarn” och i och med detta även slogs med väktare och poliser i Stockholm. Och för att försvara detta hade de ju även delat ut flygblad där de hävdade att de gjorde detta på grund av överfall och trakasserier mot svenska kvinnor.

Detta flygblad upprörde ju många kvinnor, som gick ut i sociala medier med den så kallade hashtaggen ”#inteerkvinna” för att ta avstånd från alltihop och meddela att de inte vill användas som förevändning för våld.

Och jag kan absolut förstå det här. Jag är ju själv en ”vit”, medelålders, heterosexuell cis-man. Jag vet exakt hur det känns när man buntas ihop i en grupp på grund av politiska, sexistiska fördomar. Det är mycket kränkande.

Debattören Peter Svensson har startat hashtaggen ”#inteerman” på Aftonbladet på samma sätt som kvinnorna i sociala medier: För att visa att han tar avstånd från våldsverkarna i Stockholm.

Men jag tror denna hashtag bör användas på annat sätt, egentligen.

För många av de kvinnor som inte vill buntas ihop i en grupp de inte känner sig delaktiga i och sedan användas till något de tar avstånd från, beter sig på exakt det viset mot gemene man. Kanske kan man använda deras egen form av avståndstagande för att visa dem hur det känns? Kanske är det lättare för dem att känna empati på detta sätt?

Svenska normfeminister (ja, för detta rör sig om den svenska normen av feminism, inte extremfeminism) anklagar och skuldbelägger ”män” för det mesta- bland annat för sexuella trakasserier av alla slag. Och när män påpekar att dessa anklagelser rent krasst inte är annat än sexistiska lögner- då tyngs kränkandet ytterligare genom det hånfulla ”inte alla män!”

Märkligt nog är det ju inte bara kvinnor som anklagar- ja, faktiskt- alla män på detta vis. Det är mycket vanligt att manliga feminister försöker göra sig duktiga genom att berätta om vilka svin de själva är, och sedan projicera detta i hälften av mänskligheten. Som nyligen när Måns Vestin skrev i Aftonbladet om sitt eget tafsande.

Men nej feminister, och nej manliga svinaktiga tafsande feminister, nej, nejnejnej. Jag är inte er man. Eller om ni förstår det bättre: Hashtag #inteerman. Dra inte in mig i era sexistiska fördomar!

Är ni svin? Tro inte att ni gör er duktiga genom att berätta om detta i media! Gå istället till polisen och anmäl er själva. Och är era sexuella trakasserier preskriberade? Så ytterst lämpligt då! Istället för att gnälla om ert kön i media: kontakta den ni begått brott emot och låt den välja rättvisa.

Då tar ni ansvar för era handlingar.

Och ni kvinnor som skuldbelägger gemene man. Nästa gång, försök minnas hur det kändes när våldsverkarna i Stockholm utnyttjade er på grund av ert kön. Det är vad ni gör mot män och är det det känns.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till hashtag #inteerman

 1. ok. skriver:

  Det börjar bli oerhört tröttsamt med de där mediakåta kapten klänning-figurerna.

 2. Mr Snuggles skriver:

  Alltid varit ett sätt att bli mer populär hos det motsatta könet – dra ned sitt eget och intyga vilka svin de är. På så vis kan man spela hjälte själv på andras bekostnad. Ett mycket fult ”trick”.

  Har alltid behandlat alla som jag själv vill bli behandlad, oavsett kön och allt annat. Det är min enkla moral. Och inget jag inte skulle gilla själv, vore ok mot någon annan heller. Tyvärr har alla jag mött stått över detta.

  Jag är för jämställdhet. I ordets rätta bemärkelse.

 3. Mr Snuggles skriver:

  Orkar inte ens se videolänken, men titeln säger allt och är hur dum som helst.

 4. Pingback: Leif GW Persson- en radikalfeminist | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s