Leif GW Persson- en radikalfeminist

Nu har det ju varit årets stora manshatardag igen, Internationella Kvinnodagen den åttonde mars. Detta har naturligtvis media som vanligt firat med ännu mer feminism än vanligt (om det ens är möjligt). SVT har naturligtvis inte varit något undantag på den fronten och ett program som varit väldigt feministiskt har varit Veckans Brott.

Således har vi kunnat se gamla filmer om de första kvinnliga poliserna i Sverige och även fått titta på nutida kvinnliga poliser och lyssna på vad de har att säga om det ena och det andra.

Inget jobbigt med det egentligen- det skulle ju faktiskt kunna vara riktigt intressanta saker, om det inte var just för att hela skiten gick ut på att fokusera på den åttonde mars.

Tristare var senare, när Programledare Camilla Kvartoft drog ut så mycket feminism som möjligt ur Kriminologiprofessor Leif GW Persson.

Alltså, jag gillar den gubben skarpt. Han brukar alltid säga vad han tycker utan att bry sig om vad som är Politiskt Korrekt, och han brukar också säga djävligt kloka saker. Exempelvis var han i stort sett den enda inom media som snackade vettigt och utan att dra in politik gällande bråkstakarna som skulle slåss med ”ensamkommande flyktingbarn” i Stockholm i vintras.

Och jag gillar Kvartoft också, för hon visar respekt för gubben och samtidigt humor. Jag tycker Veckans Brott brukar vara ett väldigt bra program.

Just därför tyckte jag det var extra jobbigt den här gången, för det borde innebära att Kriminologiprofessorn är den feminist han framställde sig som. Vad gjorde han då som var så fel?

Jo, det var när Kvartoft frågade honom nåt i stil med om han tyckte det var viktigt med lika många kvinnliga poliser som manliga. Det tyckte han. Och inte bara gällande poliser, utan överhuvudtaget i samhället.

Sådär som feminister tycker, med andra ord. Det viktiga för en feminist är inte hur skicklig en person är på sina uppgifter, utan det viktiga är personens kön. Det är därför feminister vill kvotera in kvinnor- finns det inga intresserade kvinnor som är lika duktiga som de intresserade männen, så är det kvotering som behövs.

Så Leif GW Persson är alltså inget annat än en vanlig svensk normfeminist. Det hade jag faktiskt inte gissat. Tråkigt, Professorn! Jag är besviken på dig.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Leif GW Persson- en radikalfeminist

 1. Mr Snuggles skriver:

  ”Det viktiga för en feminist är inte hur skicklig en person är på sina uppgifter, utan det viktiga är personens kön.” Och det är just därför de själva förespråkar den största könsdiskrimineringen också, som sagt. Eftersom precis allt handlar om kön för dem. Men det är förstås svårt att veta vad man ska svara i ett sånt där läge, så hela Sveriges kvinnliga befolkning inte hatar en om man råkar svara ”fel”…

  Jag är helt emot kvotering. Alla jobb överallt ska enbart handla om kompetens vid anställning. Positiv särbehandling är lika dålig som negativ. Och varför ska man annars kämpa för någonting över huvud taget, när andra får det helt gratis bara p.g.a. något medfött?

  • bergersjo skriver:

   Precis. Den som står för kvotering och särbehandling men ändå påstår sig kämpa för jämställdhet är inget annat än en hycklare.

 2. Mr Snuggle skriver:

  De kunde ju testa att byta och se hur kul det är. Känner av diskrimineringen hela tiden p.g.a. mitt kön och ålder. Tänk att kunna säga ”Det är bara för att jag är en vit medelålders och heterosexuell man – det är därför jag blir diskriminerad!” Det skulle ju aldrig tas på allvar. Bara vissa grupper som erkänt får känna sig diskriminerade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s