Manshatare i Svenska Akademien

Radikalfeministerna har haft en svår period de senaste veckorna: Hela Miljöpartiet har haft en katastrof som slutade i att manshataren och vice statsministern Åsa Romson slutligen fick gå (vilket inte var en dag för tidigt med tanke på alla hennes grodor och skandaler), den gamla fifflaren Mona Sahlin fastnade återigen med händerna i Toblerone-burken och har lämnat såväl jobbet som nationell samordnare för våldsbejakande extremism som uppdraget i Systembolagets styrelse (väl värt att skåla för!), antagligen rädd att behöva skaka galler för att hon skrivit falska intyg och särbehandlat sin bästa vän och en släkting till honom.

Kort sagt, det har varit en fin tid. Det har känts lite som en ny vår för vettiga människor. Men ingen glädje varar för evigt!

I fredags framkom det att Svenska Akademien valt Sara Stridsberg som en ny ledamot! Mycket lämpligt att gå ut med denna sjuka nyhet just fredagen den trettonde.

En beskrivning för den som undrar vad Stridsberg är för en galen ragata, är det alltså mycket möjligt att hon är en värre manshatare än Åsa Romson, Gudrun Schyman, Veronica Palm och Natasha ”Lady Dahmer” Blomberg tillsammans.

Stridsberg var den som översatte Valerie SolanasSCUM-manifestet” (Society for cutting up men) till svenska, och som om det inte vore illa nog (hon kunde ju ha gjort det för att svenskar lättare skulle kunna få en inblick i hur sjuk Solanas faktiskt var) skrev hon också ett hyllande förord där hon tydligt gick ut med att hon betraktade Solanas som ett geni och tyckte att ”SCUM-manifestet” borde ha en hedersplats i varje kvinnas hjärta och bokhylla och att det är den enda referens ”du” (där skriver hon sannolikt till gemene kvinna) behöver.

Bland många andra sjuka saker i förordet skriver hon följande:
”Jag blir en häxa och en hora när jag läser Valerie. Jag vill bara prata med Valerie. Jag kan inte sluta tänka på Valerie.”

Detta är säkert sant, med tanke på att hennes egen roman ”Drömfakulteten” (som hon fick Nordiska Rådets litteraturpris för) är ”en fri fantasi” om Solanas, där hon ”blandar dokumentärt material och fri fiktion i en febrig, vibrerande prosa” (Febrig, absolut. Det tvivlar jag inte en sekund på!), och att hon även skrivit pjäsen ”Valerie Solanas ska bli president i Amerika”. Som synes har hon genom åren varit mycket fascinerad och besatt av Solanas- kvinnan som gav manshat ett ansikte, en drogmissbrukande prostituerad tiggare och luffare som försökte mörda konstnären Andy Warhol.

Att Solanas och Stridsbergs åsikter om män är desamma och att Stridsberg inte tror att det handlar om någon sorts komedi talar hon tydligt om i sitt förord till ”SCUM-manifestet”:
”Vi ska läsa den bokstavligt. Vi ska läsa det bokstavligt. SCUM är en helt allvarlig och bokstavlig affär. SCUM menar vad det säger.”

Trevligt med denna kvinna i Svenska Akademien, eller hur? Kan någon betrakta Svenska Akademien som något sansat, förnuftigt, klokt och vettigt efter det här?

Jag kan inte direkt skryta med att ha någon väldigt djup inblick i Svenska Akademien eller veta speciellt mycket om alla dess ledamöter genom åren. Säkert har Akademien haft många hatiska dårar som egentligen bara borde suttit på mentalsjukhus (precis som Solanas ofta gjorde). Men jag har mycket svårt att tro att någon av dem någonsin varit värre än Stridsberg- nu har de med måtta slagit alla sjuka rekord.

Enligt Wikipedia har Stridsberg förresten ”framför allt” (exakt hur mycket det innebär framkommer inte) skrivit ”kulturartiklar” för den feministiska tidskriften Bang. En av dessa ”kulturartiklar” skrev Pär Ström (mannen som blev så illa mobbad och näthatad av Kawa Zolfagary & Co. att han slutade debattera på internet och i media överhuvudtaget) om redan 2011, men inte heller då var det någon nyhet: Bang producerade ”kulturartikeln” redan 2002 och Annika Persson tog upp galenskaperna i DN 2003. Det rörde sig om ett ”manifest” utgivet av sammanslutningen ”SKAM”, (Skär Kukarna Av Männen) som Stridsberg varit med och startat. Någon som tycker den där sammanslutningen påminner om något?

Det känns verkligen allt mer som om Stridsberg byggt sin egen feministiska och litterära karriär, som tagit henne ända till Svenska Akademien, till en väldigt stor del enbart på att vara fast vid Solanas.

Allt jag kunnat läsa ur ”SKAM”-manifestet som publicerades i Bang var:
”Tjejer ska inte få fett med skit så fort de ger ut en bok” och ”ge fan i att skriva om oss, nu är det vi som skriver om era kukar.”

Ja, där ser man. Svenska Akademien.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Manshatare i Svenska Akademien

  1. Mr Snuggle skriver:

    Läskigt. Och ingen ser vart allt är på väg nu heller. Hat föder alltid bara mer hat. Som folk sa en gång: ”Det enda som behövs för att ondskan ska få ha sin gång, är att de goda står passiva.” Eller är för dumma för att se det. Men som sagt – ett hat som är på modet.

    Såg en dokumentär om den där Solanas en gång. En fullständigt galen människa.

    ”Mycket lämpligt att gå ut med denna sjuka nyhet just fredagen den trettonde.” 1:a april kanske hade varit bättre då, efter hur du beskriver henne…Själv vet jag inte vem hon är heller.

  2. Lars skriver:

    Nu är hon invald. Visst är det konstigt, borde inte Stridsberg räknas som ”vänster”, och borde inte en kunglig akademi räknas som konservativ och ”höger”? Blev hon invald trots sitt politiska budskap, eller vet Svenska akademien inte riktigt vad den håller på med? Eller kan det vara så att hon står exakt för den agenda som eliten,höger som vänster, vill främja?(den transhumanistiska ockultistiska djävulsdyrkande new world order frimuraragendan)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s