Statsminister Stefan Löfvens käbbel och grodor

Igår kunde vi alla känna stolthet över att höra allas vår ack så oerhört queerfeministiska Statsminister Stefan Löfven använda det nya fina PK-ordet ”hen” när han stolt talade med pressen om sin nya regering.

Eller nja, nya och nya förresten. Här hade han möjlighet att till allas väl- inte minst miljöpartiets– sparka ut alla miljöpartister ur regeringen, men istället tog han in två nya. Det här är ingen ny regering. Det här är en omplåstring av den gamla dåliga som inte fungerade, och den här kommer inte att fungera den heller. Den må vara världens bästa feministregering- men det säger inte mycket. Iallafall inget positivt…

Men för att återgå till Statsministern och hans mumlande!

Det är ingen nyhet att höra Stefan Löfven pröva på tveksamma ordval. Det mest positiva exemplet borde vara att han lyckats få resten av politikerkåren ta det nu inom både media och politiken kultförklarade och användarvänliga ordet ”käbbel” till sina hjärtan och tungor.

Och det mest störande och irriterande ordet bland politikerna idag är det nog inte ens Statsministern som givit mode till. Titta på en riksdagsdebatt och räkna hur många gånger du kommer få höra dem bräka ”implementera”. Hur djävla svårt ska det vara för en politiker att säga genomföra?

Men det mest förvirrande som Stefan Löfven kläcker ur sig numera är ”den svenska modellen”. Alltså han säger det precis jämt! Därför undrar jag om det han hänvisar till verkligen gäller någon sorts kompromiss mellan marknadsekonomiska intressen och idén om folkhemmet. Det verkar mycket troligare att han bara tycker det låter som coola ord att svänga sig med.

Jag är osäker på vilket jag tycker är värst: När han bara mumlar förvirrande eller när han kommer med klara och tydliga felsägningar. I USA kallade han John Kerry för Kennedy, igår kallade han sin nya miljöminister Karolina Skog för Katarinaflera gånger.

Alltså: Om man jämför Löfvens grodor med Åsa Romsons är det ju inte så illa egentligen. Då är han ju mest ganska harmlös och rentav rolig. Jag tror inte att många upplever honom som den skarpaste kniven i lådan, utan som politiker påminner han mest om den amerikanske före detta presidenten George Bush. Även han framställde sig av och till mest som en tämligen bra komiker.

Jag påstår heller inte att jag själv är bra på att komma ihåg namn- det är jag den första att erkänna att jag inte är.

Men jag är heller inte statsminister.

Jag hade dock varit en bättre statsminister än Löfven- eftersom han driver en så katastrofalt usel politik. Jämfört med den, är grodorna han kommer med nästan upplättande och mysiga.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s