Snubbar

Det kan inte finnas någon idag som missat hatfeministernas favorituttryck när de talar om så kallade cis-män, djävulens styggelser på jorden.

Just det- jag syftar naturligtvis på att de benämner oss som ”snubbar”, som om de ser oss alla som skabbiga hemlösa katter som de helst både vill kastrera och avliva. Och tro inget annat- det är också precis vad de gör.

Hur har det kommit sig att de plockat upp detta taffliga slangord att använda för att visa hur kraftigt de äcklas av att vi existerar?

Som jag förstår det, är det en svensk inspiration av att de amerikanska hatfeministerna (som ju på grund av den amerikanska rasismen verkar nästan ännu extremare än den svenska) använder ordet ”dude” på samma sätt.

När män kallas ”snubbar” av dessa ofta högt akademiutbildade hatare, används ett hånfullt och nedsättande ord på samma sätt som när flickor kallas ”bitchar” eller ”horor” av kraftigt alkoholpåverkade tonårspojkar på ungdomarnas urspårade midsommarfester som slutar i spyor, våldtäkt, gråt och ångest.

Om du själv skulle råka betrakta dig som feminist men trots det stå för jämställdhet, lika rättigheter och skyldigheter oavsett kön- följ då inte hatfeminismens vokabulär. Kalla inte män för ”snubbar”. Detta som tidigare bara var slang är idag ett starkt politiskt ord att uttrycka hat, äckel, hån och nedlåtenhet. Det blir mer och mer en synonym till ”gubbslem”.

Kalla män för män. Svårare är det väl egentligen inte?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Snubbar

 1. Rp skriver:

  Eller så kallar man män för snubbar och tar tillbaka språket.

 2. Dr Snuggles skriver:

  Jag gillar inte när yngre tjejer kallar män över 30 för gubbar heller. Då jag själv har passerat det med råge nu. Även det känns kränkande. ”Det var någon gubbe som försökte ragga på mig – han var säkert i 30-årsåldern!!!” (CHOCK!) Man kallade inte kvinnor över 30 för kärringar när man var 18 själv och skulle heller aldrig gjort det.

  Sen försöker nog inte alla ”ragga” på en heller bara för att säger några ord eller småpratar, för den delen…Jag själv vill inte ligga med alla jag pratar med. Och jag pratar med folk i alla åldrar och av bägge könen.

 3. Mr Snuggle skriver:

  Såg just en 50-årig kvinna som kallade sin partner för pojkvän i någon artikel…:) Men vad annars, kanske, när man varken är sambo eller gifta.

  • bergersjo skriver:

   Särbo funkar ju ifall man inte bor ihop… Men jag gillar inte ordet ”sambo” det påminner om ”lilla svarta sambo”. Känns rasistiskt.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Kontaktannonser är kul ibland också –

  ”Här har du en käck och ungdomlig brud på 76 år som…”

  😀

 5. Mr Snuggle skriver:

  Jaa, det är klart – hon menade ju naturligtvis att hon redan var GIFT, förstås! 🙂

  Inget jag direkt skulle basunera ut just på en kontaktannons, dock…

 6. Mr Snuggle skriver:

  Rättning: att hon SNART skulle gifta sig med någon när hon skrev annonsen. Annars blir det ju fru.

 7. Mr Snuggle skriver:

  Mailade dig just från en annan adress om en diskussionssvärd artikel på samma tema jag snubblade över nyligen…Idé för framtida blogginlägg/debatt, kanske? 😉

 8. Mr Snuggle skriver:

  Instämmer…Och är ju inte som att hon är den första eller sista i vilket fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s