ROFLMAO+

Det här var bara något man visste skulle hända, det var bara att vänta, nicka och konstatera att man hade rätt.

Det var ju många år sedan nu som HBT-rörelsen kände att de behövde lägga till ytterligare en bokstav i sitt namn, nämligen Q som då stod för ”queer”. Men tydligen räcker det inte längre med fyra bokstäver för att vara tillräckligt inkluderande!

Det är ju viktigt att vara väldigt inkluderande, utom mot vita heterosexuella cis-män alltså. Sådana ska man snarare exkludera genom att ha separatistiska workshops och evenemang som bara får besökas av ”rasifierade”, transpersoner, kvinnor och alla möjliga varianter däromkring men absolut inte av vita heterosexuella cis-män…

Men vad är då den nya bokstavskombinationen? Jo den är, och detta är inte något skämt: ”LGBTQ+”. Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender och Queer eller Questioning. Men det riktigt intressanta är såklart vad + står för. Det är nämligen så att ”LGBTQ” är en rejäl förkortning. Det riktiga namnet är ”LGBTTTQQIAA” som då står för Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Transsexual, Two-spirited, Queer, Questioning, Intersex, Asexual samt Ally.

Och detta räcker naturligtvis inte heller utan med i ”Regnbågsrörelsen” räknas också Pansexual, Agender, Gender Queer, Bigender, Gender Variant och Pangender, så räkna med att många fler bokstäver snart dyker upp! Speciellt som här inte finns något från BDSM (Bondage, Dominans, Sadomasochism). Det kommer säkert snart för folket från den ”scenen” brukar ju gärna göra sig sedda i Pride-festivaler.

Och numera känns det ju som att hela målet för HBT-rörelsen i Sverige mest är att dra igång fler parader och festivaler. Därför känns det rätt egendomligt att ”Asexual” ingår i deras alfabet.

Jag menar, de där festivalerna går ju främst ut på att visa ett starkt samtycke för någon form av översexualitet, åtminstone ifall man ska gå efter vad de erbjuder på sina workshops och evenemang. Vad har asexuella med sånt att göra?

Däremot tycker jag absolut att det är på tiden att ”Ally” lagts till. ”Ally” ska då betyda ”en person som betraktar sig själv som en vän till LGBTQ+rörelsen”. Alltså en människa som inte har någon sexuell avvikelse utan befinner sig inom ”den heterosexuella normen”, men som känner en extra uppskattning och beundran för HBT-rörelsen. Lite som Mona Sahlin till exempel. Det var ju många år sedan nu som hon släppte ur sig sin fördomsfulla kommentar att homosexuellas fester skulle vara ”roligare” än andra fester.

Utgår man från vilka som går i Pride-parader för att se vilka som ska räknas in i ”Regnbågsrörelsen” så är ju Sahlin och övriga ”Allies” en självklarhet där. De är nämligen garanterat en stor del av majoriteten…

Just det: Det kanske kommer som en chock för många som älskar Pride-festivaler, men de allra flesta HBT-personer är faktiskt helt vanliga människor och drömmer inte överhuvudtaget om att vika ut sig mitt på gatan i abnorm utstyrsel och trycka upp vad de gör i sängkammaren i ansiktet på alla människor i det offentliga rummet. Några gör det, absolut, men de är inte någon majoritet. Lika lite för andra HBT-personer som för deltagarna av festivalen.

   

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till ROFLMAO+

 1. Mr Snuggle skriver:

  Förslag: NBS – Norm Breaking Sexualities. Så blir det hela enklare.

  Eller bara A – Alternative.

 2. Mr Snuggle skriver:

  De kommer nog på någon ny som känner sig utesluten vartefter, tänker jag, så det bara ökas på efterhand – Det där skulle ju faktiskt ta hand om allt! 🙂

 3. Mr Snuggle skriver:

  Är inte så påläst i saken…

  Men det där kan ju bli riktigt kul om ett par år i alla fall:

  LGBTTTQQIAAFJDKSAHGJAJFHAJHFJWWWNCJZXBCADCBAJB+

 4. TonyMalmqvist skriver:

  Men eftersom allt handlar om hur obscen man kan vara, allt under polisens uppsikt, så är man kanske dum som inte passar på att ta tillfället i akt?

 5. Mr Snuggle skriver:

  Länk till ytterligare en fantastisk artikel jag snubblade över…

  http://blogg.se/article/2016/july/om-ni-slutar-att-valdta-oss-sa-lovar-jag-att-sluta-hata-er

  Hur var det nu igen med det där om att man inte ska ha fördomar?…Nej, visst ja – det var ju bara VISSA grupper och människor det gällde.

  • bergersjo skriver:

   ”Sidan du försökte nå har tagits bort eller så är link länk felaktig.”
   Nåja, det gör inte så mycket… Är det Zara Larsson som skrivit?

 6. Mr Snuggle skriver:

  Nej, med hon nämndes däremot mycket positivt för sina manshatar-uttalanden i artikeln…Tjejen förstod henne fullt varför hon tydligen sagt att hon hatade killar. (Dock orkade jag inte läsa mycket längre än så.)

  Visst känns det alltid bra när man får uppleva hat p.g.a. handlingarna ifrån sjuka individer som råkade födas till samma kön? Tänk bara om man bytt ut ordet killar mot något annat, som sagt…

  • bergersjo skriver:

   Ja och extra surrealistiskt känns det när idioterna som ”förstår” hatet SJÄLVA är män. Då känner man verkligen att det finns människor som är så dumma att man undrar hur de överhuvudtaget listat ut hur man andas.

 7. Mr Snuggle skriver:

  Bara ett tragiskt (och desperat?) sätt att försöka göra sig mer populär hos det motsatta könet, som sagt…Mycket svårt att tro att det skulle vara något annat. Jag ser igenom hyckleriet.

  Men de kan ju säga att de SJÄLVA är dåliga då…Om de nu bär på ett självhat, av någon anledning. Inte beskylla andra för det rent kollektivt och spä på de redan befintliga fördomarna och hatet ännu mer.

 8. Mr Snuggle skriver:

  Har t.o.m. mött ett par personer som körde den stilen med kvinnor, låtsades vara feminister. Sen återgick de till samma oerhört råa jargong och stenålders kvinnosyn när vi var ensamma igen. Sa och gjorde saker jag själv aldrig skulle gjort.

  Förbryllade mig redan i den åldern hur kvinnor faktiskt kunde gå på det och inte såg de för vad de var…

 9. Bamse skriver:

  Jag hoppas jag har fel, men det är inte utan att det verkar att de här personerna tycker att alla sorters sexualitet och uttryck for sexualitet är jättefint – undantaget heterosexuella män.

  Om en man ser en vacker kvinna och känner sig attraherad är det fel, fel, fel! Även med utgångspunkten att mannen ifråga inte agerar på dina drifter, det räcker med blotta tankebrottet.

  Dristar han sig tycka det är okej med attraktiva fruntimmer i datorspel, film, reklam med mera borde han sitta i skamstock på torget. Dagtid kan hbq-plussarna säkert hyra ut en från sin dungeon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s