Identitetspolitikens gruvliga brakförlust

Den här morgonen har jag haft en känsla i magen likt julmys, bara av att tänka på alla kränkta stackars feminister överallt.

Sådana som den där myglaren Linda Snecker. Alla minns förstås henne? Kommunisternas riksdagsledamot som såg till att vara föräldraledig under våren och hösten 2015 men vid tjänst under riksdagens sommaruppehåll, så hon kunde kvittera ut sin fulla riksdagslön på 61 tusen kronor i månaden trots att hon i praktiken var hemma med bäbisen.

Vad är det med henne då? Jo, härom veckan gick hon ut med ett identitetspolitiskt och sexistiskt segertal om Hillary Clintons vinst till president. Hon var inte precis den enda feministen i världen om sina gräsliga tankar av manshat, och det har man kunnat se överallt nu när feministerna gråtande slickat sina sår i TV, tidningar och sociala medier.

Förre statsministern Reinfeldt satt i SVT och uttalade sig stilla men dramatiskt om att nästa amerikanske president blir en vit äldre man. Ja, om Clinton blivit vald skulle det ju varit en vit äldre kvinna istället. En riktig gammal räv som haft en lång karriär som toppolitiker i USA och länge varit en del av den absoluta eliten…

Skribenten Åsa Beckman betecknar Trumps vinst bittert som ”1900-talsmanlighetens skräniga hämnd” i Dagens nyheter, och på den vänsterextremistiska webplatsen Expo går Daniel Poohl i samma fotspår och kallar det ”den vite mannens revansch”.

Kanske är det därför inga feminister kan förstå hur det kunde gå såhär? De vill identifiera Trump som ”vit man” (djävulen alltså, orsaken till allt ont) och tror att alla vita män också själva identifierar sig som honom. På samma sätt vill de identifiera Clinton dels som kvinna, men ännu viktigare, som något annat än en vit man. Och så ser de som en självklarhet att alla kvinnor och naturligtvis alla som inte är vita män identifierar sig som Clinton…

Men det är där problemet kommer: vanliga vettiga människor går inte efter identitetspolitik. För majoriteten av kvinnorna i USA spelar det inte någon roll ifall det är en kvinna eller en man som är president. Presidenten representerar nämligen inte dem! Det är inte så att presidenten är en representant för sitt eget kön eller sin egen ras. Det tror bara inbitna sexister och rasister. Förhoppningsvis är presidenten en representant för hela sitt folk, men högst sannolikt är det bara för sig och sina vänner.

Nu är det väl visserligen så att Trump- eller om vi ska kalla den clownen för amerikanernas Löfven- är just en inbiten sexist och rasist. Det ska vi inte sticka under stol med och det är inte något att hurra över.

Men alla dessa identitetspolitiska hycklare världen över som påstår att Clinton förlorade eftersom hon är kvinna och som hoppades att hon skulle vinna just för att hon är kvinna, de är minst lika inbitna.

Jag tror inte att Trump blir en bra president för fem öre. Jag tror att alla som röstade på honom för att de kände förhoppningen att han är en hyvens karl och en hedersknyffel som kan göra Amerika grejt igen, de kommer bli oerhört besvikna.

Men jag tror inte att det är speciellt många som röstat på honom av den anledningen. De flesta har nog bara viljat visa sitt missnöje för Clinton- inte för att hon är kvinna, utan för att hon är en del av det välkända etablissemanget.

På medeltiden gick folk man ur huse för att sätta regerande skitstövlar på pålar när man tröttnat på eliten. Det gör man fortfarande i mellanöstern och många andra delar av världen. I så kallade demokratiska stater som USA och Sverige, där revolterar man annorlunda. Där röstar folket förr eller senare så som de tror att det ska göra som ondast, så eliten ska ta dem på allvar.

Då är frågan: När ska eliten lyssna

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Identitetspolitikens gruvliga brakförlust

 1. Bamse skriver:

  Bra skrivet, känner precis samma kluvenhet som du. Feminister och identitetsvänsterfolk har fått vad de förtjänar, men hur verkligheten blir med Trump vid rodret är milt sagt ett oprövat kort.

  Men denna Alice Teodorescu alltså – vilken kvinna! Jag lyfter på hatten, bugar mig djupt och önskar det fanns fler som hon.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Jag tror det handlar om just missnöjesröster till största delen. Tror inte alla som röstade på honom håller med om allt han säger och tycker själva. Men han är ingen hycklare och det tror jag har tilltalat många. Folk är förbannade.

  Stötte i alla fall på en till manlig bloggare som lovprisade Zara Larsson och länkade till någon video med henne (som jag självklart inte orkade se) med den ironiska titeln Ain´t my fault.

  Jag kunde inte hålla mig från att kommentera frågan om varför han gillade folk som tyckte han skulle dö en plågsam död…

 3. Ivar L skriver:

  ”Förhoppningsvis är presidenten en representant för hela sitt folk”

  Enligt hans segertal så avser han att vara representant för hela USA oavsett ras och religion. Vi får se om han håller sitt löfte. Jag tor inte han kommer att splittra världen mer än en Clinton hade gjort. Framförallt kanske risken för militärinterventioner med katastrofresultat (Libyen, Irak t.ex.) minskar.

  • bergersjo skriver:

   Ja, han sa ju så på segertalet. Något av ett svek mot sina väljare också att han tackade Clinton vad hon gjort för landet när han bara någon dag tidigare lovat dem att sätta henne i fängelse… 😉
   Jag tror inte han håller något löfte, men det gör väl inte många politiker, om någon överhuvudtaget.
   Nej, jag tror inte heller han kommer splittra världen mer än någon Clinton. Att han vill att USA ska sluta vara världspolis borde få vänstern att älska honom, men jag antar att de inte kan tycka om en ”vit” cis-man. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s