Audi ACAB- En bil för drive by shooting

Jag har alltid tyckt att Volvos reklamsamarbete med Zlatan Ibrahimović har varit ändlöst pinsam och dålig. En tatuerad fotbollsspelare som åker skidor, gör armhävningar, jagar och läser nån förvrängning av ”Du gamla du fria” på skånska, vad i helvete har det med Volvo att göra?

Men den ena bilreklamen ska väl kanske betraktas i jämförelse med den andra- och isåfall är nog ändå Volvos reklam ganska bra, nu när Audi totalt har skitit i det blå skåpet. Vad har då Audi gjort?

För den som missat det, gjorde de reklamsamarbete med Karin ”Kakan” Hermansson. Just det, feministen och manshataren som öppet hånat poliserna som mördades i Malexander, erkänt att hon vill slå barn och om och om och om igen skrivit hatiska, sexistiska och rasistiska twitter-inlägg om poliser, män, vita och heterosexuella.

En person med denna människosyn ville alltså Audi slå sig samman med. De hade ju för fan lika gärna kunnat göra reklam ihop med Donald Trump! Idén hade inte varit sämre åtminstone. Han har nog inte skrivit lika hatiska, sexistiska och rasistiska twitter-inlägg som Hermansson gjort. Och har han det, menar han dem åtminstone inte lika helhjärtat som hon står för sina…

Nå, alla kan klanta till sig och trampa totalt i klaveret. Nu har Audi upptäckt att ouuups, det där med att använda en av Sveriges mest hatiska personer som ”färgstark karaktär” kanske ändå inte var en sån bra idé. Så nu har de gjort en traditionell pudel, påstått att de inte visste något om Hermanssons tidigare historier, lovat att de inte står bakom dem, tagit avstånd från allt våld, beklagat att personer tagit illa vid sig och avslutat samarbetet och reklamtävlingen.

Yeah, right. Så hur visste de att Hermansson var en sån ”färgstark karaktär” om de inte visste något överhuvuddjävlataget om henne innan? Det är rätt fegt med allt pudlande hit och dit tycker jag, med företag som inte vågar stå för vad de gett sig in i.

Därför är det kul att kunna läsa ganska mycket på bloggen Toklandet om den facebook-posten som Audi plockat bort!

Nåväl, vad gäller pudlande… De allra flesta som gör det, och sannolikt även Audi, gör de ju bara av feghet. Om Grand Hotel hade fått samhällets applåder för sitt kontrakt med Sverigedemokraterna skulle de aldrig gjort någon pudel mot dem, och om Audi hade sålt massor av bilar för att arbeta ihop med Hermansson- lita på att de isåfall gärna fortsatt med det!

Så där blir jag rätt irriterad.

Men ändå blir jag också irriterad när det är som med SVT som skiter fullständigt i vad tittarna säger och trots dem glatt plockar med Hermansson i det ena programmet efter det andra. De behöver inte göra någon pudel- det är bara bra om de inte gör det eftersom det bara är hyckleri ändå. Men de kan lyssna på sina djävla tittare och fatta att okej, vi förstår, ni gillar inte att vi har med den här hataren i programmen hela tiden? Aja. Okej. Då slutar vi med det.

Det hade varit gött. 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Audi ACAB- En bil för drive by shooting

 1. Mr Snuggle skriver:

  Hon var väl med i fjolårets julkalender t.o.m, om jag inte misstar mig…Det är ju bra att ungarna får bra förebilder från en tidig ålder!

  Själv har jag dock missat henne och vem hon är också. Vilket väl är lika bra då, hör jag.

  • bergersjo skriver:

   Jadå, hon var med i julkalendern och spelade bland annat Bellman. För som alla vet var ju Bellman en tjock manshatande kvinna.
   Hur har du kunnat missa vem hon är, jag har ju skrivit om henne flera gånger och du brukar ju läsa min blogg?

   • Mr Snuggle skriver:

    Känner bara till henne vid namn just härifrån, inget mera djupgående.

 2. David skriver:

  Det hela är väl rätt enkelt. SVT behöver inte bry sig om vad ”kunderna” tycker, eftersom de finansieras genom tvång, oberoende av vad de som tvingas betala in tycker om produkten. Det gör alltså ingen skillnad för deras inkomster om de retar upp folk, till skillnad för vad som gäller för företag på marknaden, såsom Audi m.fl.

 3. Eric Bligan skriver:

  Lagom lättsamt. Liknelsen med Trump är dock en riktig plump. Liknelsen med Hillary (Chillary / Killary) hade varit roligare pga av alla platoniska lustigheter, dikter och förbannade lögner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s