Moderaterna använder H-ordet mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll!

Ja nu djävlar. Nu har det blivit en äkta patriarkal skandal från moderaternas håll!

Det var den moderate politikern Delmon Haffo som gick alldeles för långt över skällsordsdistansen idag, då han använde H-ordet mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll!

Känns det som att jag raljerar?

Lite, kanske. Men jag tycker faktiskt på riktigt att det är helt fel att dra in skällsord i den politiska debatten. Det är fel att kalla någon för hora och det är fel att säga åt henne att dra åt helvete, vilket han också gjorde.

Och detta insåg tydligen Haffo också, eftersom han bad om ursäkt för sitt vulgära språk. Fast då var det försent, så nu har han fått sparken. Lite hårt kanske, men helt okej.

H-ordet betraktas fortfarande som ett av de allra värsta skällsorden här i Sverige. Lite komiskt egentligen, med tanke på att i stort sett varenda människa ägnar sig åt horeri några gånger i livet här i vårt land.

Det vill säga, de flesta har nog någon gång i livet sex med någon som han eller hon inte är gift med. Så sent som på 1700-talet kunde man dömas till döden för det här i Sverige och långt senare var det fortfarande olagligt.

Religiös moral som de allra flesta här i Sverige som tur är bara rycker på axlarna åt nuförtiden, men med tanke på vad man kunde utsättas för av såväl samhället i stort som av straffrätten en gång, förstår man orsaken till varför H-ordet på sin tid blev ett så starkt skällsord. En gång i tiden.

Så… Varför kallade då Haffo Strandhäll för en hora? Kände han sig kränkt för att hon som kvinna inte lät honom mansplaina henne? Nåt i den stilen måste det förstås ha varit, va?

Nä. Socialförsäkringsministern hade skrivit på Twitter att hon hade tänkt tanken om att mäns rösträtt i USA borde omprövas.

Så är det i Sverige 2016- det är mycket värre att anklaga någon för att ha haft sex med någon hon inte är gift med, än att en minister i en regering som betraktas som demokratisk anser att hälften av medborgarna i USA ska förlora sin rösträtt.

Strandhäll och även statsminister Stefan Löfven tyckte att skällsordsattacken var ”fruktansvärt allvarlig” och ville att moderatledaren skulle agera. Det räckte inte att Haffo bad om ursäkt.

Därför borde ministrarna känna lättnad och glädje nu när Haffo fått sparken.

Men nu undrar jag hur vår statsminister och socialdemokraternas partiledare tänker agera när han fått reda på att socialförsäkringsministern i hans regering inte är för demokrati. Det borde faktiskt ha varit den viktigaste frågan hela tiden i den här historien.

 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Moderaterna använder H-ordet mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll!

  1. Mr Snuggle skriver:

    Som någon sa en gång ”Alla är till salu till ett visst pris.” Det tror jag fullt och fast på. Därför är ju alla människor horor egentligen.

    Fanns flera kvinnliga Trump-supportrar också. Allt är aldrig bara svart och vitt, det är en oerhört naiv världssyn. Men för feminister handlar ju allt om kön, som bekant. Och det är ju just därför de är de största sexisterna också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s