Det var olämpligt, Annika Strandhäll!

Jag läser själv inte twitter. Jag betraktar det som internets avloppsbrunn. Om jag får reda på att något har skrivits på twitter, beror det främst på att jag hittar det citerat i en artikel eller i en blogg, och det brukar vara en påminnelse för mig om att aldrig själv skaffa ett twitter-konto.

Som i det här fallet då där media och politikerna totalt bannlyser moderaten Delmon Haffo för hans skällsord mot socialförsäkringsministern. Hade skällsordsskandalen aldrig inträffat, är det högst sannolikt att jag aldrig hade fått reda på vad Annika Strandhäll skrivit på twitter.

Men nu vet jag. Och nu måste jag hålla med Delmon Haffo: Annika Strandhäll, det var olämpligt. Det var inte okej, att skämta om mäns rösträtt.

Inte för en minister i Sveriges regering.

Jag tycker egentligen man ska kunna skämta om vad som helst. Sitter du hemma med ett gäng feministiska goda vänner och dricker rödvin är det inte min sak om ni fnittrande läser citat ur SCUM-manifestet och säger att ni inte tycker män borde få rösta. Det angår bara er vad ni har för privat jargong. Ni tycker säkert inte så i verkligheten. Eller hur?

Precis som med Delmon Haffo. Privat kan han skämta och använda vulgära ord, klantar han till sig och detta hamnar på internet blir skämtet inte roligt längre. Då får han stå för vad han sagt, vilket han också har gjort. Han har både blivit avskedad och dessutom avsagt sig alla sina politiska uppdrag. Lite hårt, men inte fel. Det handlar om att ta ansvar för ett skämt som inte är okej.

Ett skämt betraktas som olika inte bara i vilken grupp det dras fram, utan även vem det är som skämtar. Är det en ståupp-komiker kan vederbörande dra ur sig vilka grodor som helst för hela svenska folket i TV under perfekt sändningstid.

Är det en folkvald politiker som ska representera oss alla, då är saken annorlunda. Då ska denna politiker sköta sig och ta det lugnt med skämtandet. Det insåg Haffo- efter sitt plumpa uttalande. Han bad om ursäkt, fick sparken, avsade sig övriga politiska uppdrag och har fått hela sin politiska karriär förstörd. Så kan det bli när man skämtar ibland.

Nu är det din tur, Annika Strandhäll.

Det är helt okej om du och dina feministiska vänner sitter och hånskrattar hemma över oss dumma män, oavsett om ni tycker vi är dumma på riktigt eller om det bara är er märkliga humor.

Men det är inte okej för en minister i Sveriges regering att ge sig ut i sociala medier och skämta på det sättet. Du ska ju inte bara representera manshatande feminister- du ska representera alla svenska medborgare. Även oss dumma män.

Ditt skämt- för jag hoppas att det var ett skämt- var elitistiskt, manshatande, sexistiskt och antidemokratiskt. Det är absolut inte okej att en minister i ett land som ska vara demokratiskt ger sig ut på twitter och skämtar på det viset.

Ditt skämt är mycket värre än Haffos, eftersom du hånar en hel folkgrupp. Halva mänskligheten! Han använder vulgära skällsord, du visar tveksamhet mot alla människors lika värde oavsett kön. Du inser säkert allvaret här.

Nu är det din tur, Annika Strandhäll, att ta ansvar för ditt skämt. Avsäg dig dina politiska uppdrag.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s