”Kakan” Hermansson bevakad av polisen- ödets ironi

Det här handlar om en utställning på Regionsmuseet i Kristianstad där ”Kakan” ska ingå.

Jag kan inte låta bli att tänka på vad som sades i TV-programmet ”Allt för Sverige” där de visade ett rasbiologiskt instrument man mätte skallar med en gång i tiden. Programledaren Anders Lundin avslutade med de kloka orden:

”Den här har vi lånat från ett museum, och nu ska den tillbaka dit, för det är där den hör hemma.”

Så sant! Och vad rätt det vore om även Karin ”Kakan” Hermansson hamnade på museum just av den orsaken att samhället i stort inser att det är där hon hör hemma med sina otäcka åsikter.

Men nej- hon kommer nog fortsätta backas upp i många år ännu av andra som delar hennes hat. Exempelvis Regionsmuseet i Kristianstad, vars utställning lämpligtvis heter ”100% kamp”. Mycket träffande då Hermansson ingår.

Om henne säger de att hon är en person som är ”mycket stridbar”. Jovars, en bråkstake är hon ju helt klart.

Tydligen har det blivit en ”hatstorm på nätet” mot att Hermansson ska vara med i utställningen. Hundratals kritiska kommentarer har lämnats på museets facebooksida, vilket de agerat mot med att stänga kommentarfältet istället för att läsa kommentarerna och tänka över dem. Bland annat har folk beskrivit inbjudandet av Hermansson till utställningen som ”förfärligt”, och anklagat museet för att stå bakom en värdegrund ”att hata män och poliser”.

Kanske borde museet fundera lite över varför de bjudit in Hermansson? Kanske ligger det något i kommentarerna de fått och sedan sopat under mattan?

Det hävdas att bakgrunden till den starka kritiken är att Audi nyligen stoppade reklamkampanjen med Hermansson. Men det är ju inte sant. Bakgrunden är lång- mycket lång. Varför stoppade Audi reklamkampanjen? Jo, även den fick ju stark kritik!

Tråkigt för Hermansson att råka på den ena ”hatstormen” efter den andra såhär, eller hur? Vad kan det bero på egentligen?

Det finns ett gammalt ordspråk som är mycket passande vad gäller historien om allt hat mot Hermansson: Hat föder hat (eller ska det vara våld föder våld? Nå, det fungerar likadant). Och där kommer den enkla förklaringen om bakgrunden till all kritik mot henne.

I många år har hon spytt ur sig mängder med hat. Mot poliser, mot män, mot ”vita” (trots att hon själv är just ”vit”), mot barn, mot heterosexuella, mot cis-personer (ja, ni märker, hon har alltså betett sig ungefär som vilken svensk normfeminist som helst)… Och detta hatet studsar alltså tillbaka nu. Tråkigt för henne, men välförtjänt.

Nu ska hon bevakas av polisen på museet för att inte råka illa ut av personer som inte nöjer sig med att kritisera utan även vill ställa till med något kriminellt. Ödets ironi! Hermansson ska skyddas av personer hon i många år har hatat. Jag kan gott tänka mig att majoriteten av poliserna som ska skydda henne mycket väl kan vara så väl män som ”vita”. Kanske även heterosexuella och cis-personer? Lokalpolisområdeschefens namn är Anders Olofsson, det låter hur som helst manligt…

Museiintendenten Johan Dahlén (även det en man, misstänker jag?) tycker att Hermansson gott kan vara med i deras utställning eftersom hon jämt och ständigt plockas in i radio och TV-program- ”På Spåret”, Julkalendern, ”Sommar i P1” och så vidare. Vad han inte fattat är att även Sveriges Radio och SVT fått stark kritik och skitit fullständigt i den.

På bloggen Toklandet har det förklarats bra: Hermansson har fått hela sin karriär just för att hon är den där hataren och inte tvärtom. Det finns väldigt gott om personer på SR och SVT som delar hennes åsikter och det är just därför de stått bakom henne och struntat i all kritik genom åren.

För kritik har hon fått tidigare, och inte förrän nu har hon gått ut med en ordentlig ursäkt. Och hur ordentlig är den egentligen när den bara berör den hånfulla tweeten om mordoffren i Malexander och hon spytt ur sig så otroligt mycket mer? Jag tycker det bara visar att hon enbart ber om ursäkt för att hon slutligen känner att hon måste. Inte alls för att hon ångrar sig.

Det här är något som Zara Larsson borde fundera över. Även hon har kritiserats i några år nu för sitt manshat, som är ungefär lika giftigt som Hermanssons. Men hon har backats upp kraftigt av både media och höga politiker- exempelvis Statsminister Stefan Löfven.

Men Hermanssons hat studsade tillbaka och antagligen hade hon tagit det lugnare med det om hon insett att det skulle ske. Kanske kommer Larssons hat också en dag att studsa tillbaka, om hon inte snabbt går ut med en ordentlig ursäkt för sitt hat. Hävdar att hon fattat nu hur djävla illa hon betett sig och berättar att nu är det slut med det…

 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”Kakan” Hermansson bevakad av polisen- ödets ironi

 1. Mr Snuggle skriver:

  Folk har bara den makt andra väljer att ge dem. Folk har valt att GÖRA henne till en vinnare, det är det värsta som jag ser det. Därför kan hon fortsätta vara som hon är. För att folk just väljer att lyfta fram, stötta, hjälpa och höja upp henne istället för motsatsen. Hon och alla andra med dålig personlighet/moral/värdegrund//uppfostran. Hade hon bara varit man och sagt och gjort samma saker – OJ OJ OJ vilket liv det skulle blivit i så fall…!.

  Man kan välja att se bortom kön, etnicitet, jobb, framgång, status, klass, utseende, förmögenhet och allt liknande och istället enbart välja och bedöma människor efter personlighet och moral. Nu är det tyvärr ytterst få människor som gör det. Och vissa människor och grupper föds som offer i mångas ögon. Och motsatsen. Helt oavsett handlingar.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Om alla tog avstånd från henne, skulle hon vara tvungen att ändra sig. Så länge folk inte gör det, kan hon fortsätta. Det verkar ju t.o.m. gynna henne.

  Att det finns andra på samma nivå (moralmässigt) som gillar henne och Zara, förvånar mig inte det minsta. Men det skrämmer mig när folk på höga poster i samhället tar parti för den här sortens personer.

  Antar att det är det här som kallas för ”starka kvinnor” numera…Det eller diverse lyxfruar i dokusåpor som gift sig rikt.

 3. Pingback: Polisens självrespekt i toaletten | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s