Joakim Lamotte- feministen som hatas av feminister

Man kan tycka mycket om Joakim Lamotte. Att han ser ut som nån sorts wannabe-die hard-figur (fast utan skäggstubb) med skabbiga tatueringar och linne. Att han gör komiska selfie-filmer där han sitter och flåsar och skäller ilsket.

Men än sen? Det är väl hans ensak hur han ser ut? Och roliga filmer är väl något positivt?

De som verkligen har problem med Lamotte är normfeministerna. De avskyr honom. Hatar honom. Men varför? Han är ju feminist han också?

Jag läste en Ulrika Eckeskog skriva nyligen på Facebook att han var ”en medioker vit man”. Hon var ”vit” hon också, men inte man. Det är där problemet ligger.

Manshataren och ”aktivisten” Carolina Farraj förklarar ärligt och tydligt vad den här sortens feminister har för problem för feministiska män som Lamotte. Hon (de) tycker att manliga feminister ska ha en ”självrannsakan” (ett självförakt) för att de, som alla män, är ”förtryckare”. På Youtube visar hon stolt sitt halsband för Lamotte där det står ”Trust no man” och säger att ja, det gäller minsann honom också!

För dessa feminister är manliga feminister inget av värde. Eftersom de inte är kvinnor har de inte rätt att, som Lamotte, uttala sig överhuvudtaget. De ska bara, som Farraj skrivit på Facebook, sätta sig ner och hålla käften.

Det är manliga feministers roll: Att sitta ner och hålla käften och betrakta sig själva som förtryckare. Som Farraj tydligt skriver: ”Vi behöver inte män som kallar sig feminister, det är inte värt ett shit.”

Jag önskar verkligen att fler feminister var lika raka och ärliga som Farraj- kanske skulle det leda till att fler män och kvinnor som står för jämställdhet inser skillnaden mellan det och feminism.

Jag antar att Lamotte kanske hör till den där stackars gruppen som inte fattat den stora skillnaden. Och så har han blivit intresserad av att jobba med jämställdhet, och därigenom stängt in sig i ett rum där de flesta helt enkelt hatar män. En trist överraskning för honom skulle jag tro… 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Joakim Lamotte- feministen som hatas av feminister

  1. Pingback: Lamotte vs. Blomberg- ny feministfejd i Ankdammen | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s