Tjugoandra avsnittet av Svens Julkalender 2016

Den här gången handlar det om religion. Tur för mig kanske att det inte handlar om islam, för då hade jag väl haft ett dödshot över mig resten av livet.

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Historiska sagor och sagolika historier, Om Sven Bergersjö eller företaget och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tjugoandra avsnittet av Svens Julkalender 2016

 1. Det råkar händelsevis inte vara så att bästa herrn skändar Guds ord i sin s.k. julkalender, i och med den övertydliga Dan Brown-agendan?

  Förutsätter inte en julkalender, värd namnet, att den innehåller ett julbudskap och påminner om varför julen firas?

  Ja, varför firas den?

  • bergersjo skriver:

   Dan Brown-agendan är inget jag känner till, men berätta gärna mer om den.
   Skändar guds ord? Tja jag kan gott tänka mig att väldigt religiösa människor uppfattar saken på det viset. Nu är jag ju inte själv religiös och ännu mindre kristen, så för mig innebär skändning av en gud jag visserligen inte dyrkar, men ändå uppfattar som en riktig skitstövel om han skulle finnas, inte som något stötande. 🙂
   Nja, jag tror inte att det finns några regler för vad en julkalender ska innehålla. Men själv tycker jag det är passande om de innehåller saker som har med julen att göra. Och det gör ju denna! 🙂 Massor om julmat, granen, tomten, Lucia, Kalle Anka, Karl Bertil Jonsson och tillochmed Jesusbarnet. Inte sant?
   Varför firas julen? Tja, det är ju en tradition, och som för många traditioner är ju orsaken till den mindre viktig för de flesta som firar. Olika delar av traditionen har kommit in vid olika tillfällen och betyder därför olika saker. Men ursprungligen firade man ju julen för att nätterna nu började bli kortare igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s