Tjugotredje avsnittet av Svens Julkalender 2016

Den här gången handlar avsnittet om en gammal julvisa av Alice Tegnér. Lite mörkare än många andra inlägg kanske, men julen är ju mörk!

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Om Sven Bergersjö eller företaget och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tjugotredje avsnittet av Svens Julkalender 2016

 1. Mr Snuggle skriver:

  Bra skrivet och tänkvärda ord.

  Är man ensam blir det ännu mera påtagligt just kring julen. Alla äldre som förlorat sin partner och heller inte har vänner, släkt eller barn att fira med. Eller för barn som lever i missförhållanden, som vet hur deras vänner har det. Även en enorm press för alla föräldrar som inte har så stor ekonomi att röra sig med när ungarna börjar tjata om och förvänta sig julklappar igen i samma prisklass som kamraterna får, utan att förstå läget. Så julen är inte speciellt kul egentligen, förutom för de som just lever i en idyll. Och, som du säger här, det förvånar mig inte alls att självmordsstatistiken går upp just under julhelgen. Som en tjej i någon kriminalserie sa:

  ”Jag FATTAR inte hur någon kan ta livet av sig just på JULEN?! Det är ju den finaste årstid som FINNS, helt FULL av magi, kärlek och värme!”

  ”Vilken fullständig idiot…”, tänkte jag.

  Man ska aldrig utgå helt från sina egna förutsättningar och erfarenheter, vad det än handlar om. Men det är nästan alltid som folk gör det. Då saknar man empati.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s