”Vanliga män”

Jag hamnade häromdagen i en totalt surrealistisk debatt med en feminist vid namn Mirela Vehabovic på facebook. Vad jag förstod backade hon upp före detta ordföranden i ROKS, Ireen von Wachenfeldt, i hyllandet av SCUM-manifestet och det kända citatet ur SVT:s bästa dokumentär någonsin, Könskriget:

Män är djur! Tycker inte du?”

Debatten blev mycket snabbt allt sjukare, naturligtvis, då Vehabovic ville visa exempel på ”vanliga män”, och la upp en länk om mördaren Martin Jonsson, nyss dömd för att ha slagit ihjäl sin exflickvän Lotta Rudholm.

Så alltså… I Vehabovics värld är personer som Jonsson helt vanliga män. 115 kilo anabolapumpade kroppsbyggare, för att citera Expressen, som slår ihjäl andra människor med bara händerna.

Kom ihåg nu att Rudholm inte är den första människan som Jonsson mördat. Han har varit livsfarlig för alla andra i samhället sedan tidiga tonåren och trots det har Hovrätten beslutat att det är en bra idé att släppa ut honom igen när han har fått sitta inne och tänka över sina synder några år.

Han kommer säkert att mörda ytterligare stackare när han blir utsläppt runt 45 år gammal, och då är det Hovrätten som har blod på händerna.

Men tillbaka till historien nu. Vehabovic menar alltså att vanliga män drar omkring och slumpmässigt misshandlar och mördar helt okända människor från tonåren och framåt. Om det är en allmän åsikt om vanliga män bland feminister, kan jag gott föreställa mig att manshatet kan ha en av sina rötter därifrån…

Tyvärr kan det nog vara ganska vanligt att såväl män som kvinnor slår till varandra ibland under gräl inom destruktiva förhållanden. Men så vansinnig misshandel att det övergår i mord– det kan omöjligen betraktas som något vanligt här i Sverige. Vore det så, skulle det inte vara omkring 30 kvinnor om året som mördades. Det skulle snarare vara uppåt en miljon.

Jonsson är inte på något sätt någon vanlig man. Han är så ovanlig att samhället inte ens vet hur han ska behandlas! Den som använder honom som exempel på problemet om våld i nära relationer visar bara att den lever i en helt annan värld än den verkliga och har en syn på sina medmänniskor som är fullständigt uppåt väggarna.

Jag vet inte hur Vehabovic har fått den här galna surrealistiska synen på vad som är vanliga män, men jag känner med henne. Hon kan mycket väl ha haft oturen att träffa på farliga missbrukande psykopater och därigenom bildat sig en felaktig uppfattning om män, och det är isåfall väldigt tragiskt. Jag hoppas att hon fortfarande är såpass frisk att hon någon gång kan inse hur fel hon har…

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Vanliga män”

  1. Mr Snuggle skriver:

    Vem inser inte trovärdigheten och det kärleksfulla budskapet direkt i en förkortning som står för Society for Cutting Up Men! Alla borde ju inse att dessa inte ALLS hatar män på något sätt, utan bara vill ha jämlikhet och inget annat!

    Nej, jag skulle bara undvika personer som henne att ens gå in i debatter med…Avfärda dem som det de är. Man kommer ändå aldrig få rätt och det är bara som att slå huvudet blodigt mot en vägg. Men jag beundrar dig ändå för att du orkar!

    (Mailade dig just från en ny adress i alla fall för en Youtube-fråga. Den jag har kommenterat med här verkar ha tagits över av hackare och jag vill nog inte öppna den mer.)

  2. HC skriver:

    Mirela Vehabovic? Henne kan man inte ta på allvar! Bosnierna som känner henne, både kvinnor och män, kan säga att hon inte är 100% i huvudet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s