Anna Kinberg Batra- politiker eller komiker?

Det hävdas ibland att kvinnliga pajaser inte är fullt så komiska som manliga. Jag vet inte det, men när det gäller David Batra och hans hustru så stämmer det iallafall inte. Hon är så lattjo-lajban att man inte kan göra annat än att skratta.

Ja- det handlar alltså om Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra. Hon har ju gått ut med den oerhört kränkande åsikten nu att det vore okej för hennes eget parti att driva sin egen politik!

Det borde kanske inte vara så kränkande- tvärtom borde det vara en självklarhet, kan tyckas. Men inte här i Sverige.

För tänk om Sverigedemokraterna röstar med dem i Riksdagen så att deras motioner går igenom! Det vore ju fruktansvärt, inte sant? Ja, huga. Bättre då att bara flumma och låta Regeringen köra sitt race…

Det betyder ju förstås inte att Decemberöverenskommelsen är kvar- nej nej. Såklart inte!

Hur som helst, Kinberg Batra gjorde sig ordentligt rolig i SVT när de försökte fråga ut henne om hur det kom sig att hon bytt åsikt nu. Hon vred sig som en mask på kroken och babblade en massa jidder.

Grejen är nämligen att hon högst sannolikt inte alls har bytt åsikt- hon har bara om och om igen i två år nu blivit rejält kritiserad av andra moderater. Det är därför hon slutligen ändrat planen- inte för att hon vill.

Men det kunde hon ju naturligtvis inte ärligt berätta i TV…

Det finns förstås ytterligare en möjlighet- nu när Sverigedemokraternas politik (inte de själva, utan deras politik) slutligen blivit politiskt korrekt och drivs av vartenda parti utom Vänstern, så vågar Kinberg Batra göra saker som hon inte vågade för två år sedan.

Hade hon varit med och krossat Löfven-regeringen , skulle det ju varit innan dess väljare hunnit bli besvikna på den. Den hade inte hunnit börja driva Sverigedemokraternas politik…

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Anna Kinberg Batra- politiker eller komiker?

  1. Mr Snuggle skriver:

    (M) gjorde troligen ett ytterst dåligt drag när de valde henne som partiledare. Hon verkar väldigt osympatisk. De kommer nog sjunka just därför.

  2. Mr Snuggle skriver:

    För mig har det alltid känts lika förvånande hur folk kan välja block rakt av och aldrig tänka sig att rösta på något parti i det andra. Och särskilt kunna hitta ett parti som verkligen täcker alla deras åsikter och känns rätt på alla sätt! Är nästan avundsjuk, för tänk så lätt det skulle vara då. Mina åsikter är helt spridda över bägge blocken och samtliga partier står för saker jag ogillar, så det skulle aldrig gå att välja något. Istället röstar jag bara för de frågor som känns mest relevanta just då. Vilket kan alltid ändras med samhälle och situation.

    Däremot finns det partier jag genuint ogillar och därför aldrig skulle rösta på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s