Joakim Lamotte- journalist?

Nyligen ringde Joakim Lamotte upp skolchefen i Uppsala kommun på grund av våldtäkts-skandalerna på Stordammens skola för att… Tja, varför? För att ställa viktiga berättigade frågor? Eller för att fnysa ”Lyssna nu, lyssna nu, lyssna nu, jag är så trött” och liknande tjafs om och om igen?

Det kan man faktiskt undra. Det tragiska är att han hade intressanta och viktiga frågor med bra poänger, men det verkade lämpligare för honom att få vara buffel över telefonen medan han filmade sig.

Lamotte presenterade sig som journalist. Jag vet inte om han utbildat sig som sådan, men han har ju tidigare arbetat på SVT och skrivit i olika tidningar, så det är väl högst troligt. Men jag förstår då verkligen inte varför han ständigt använder Facebook som medieplattform?

Etablerade journalister kan ju använda mainstreammedia såsom TV, radio och tidningar. Andra kan använda och även dra in pengar på Youtube och bloggar. Lamotte har tidigare haft en blogg och ett youtubekonto- men bloggen lade han ner sommaren 2015 och på youtubekontot verkar han ha plockat bort varenda film för att istället lägga dem på Facebook.

Jag förstår som sagt inte- som etablerad journalist borde han inte ens behöva någon annan medieplattform, men via bloggen och Youtube kan han ändå tjäna pengar. Istället väljer han att använda Facebook och mig veterligen drar man inte in något på det (förutom att hoppas på att folk ska känna en önskan att fullfylla tiggandet att ”stödja oberoende journalistik” genom att swisha pengar).

Facebook som medieplattform känns inte professionellt. Hemgjorda spontana selfie-videos- ofta rentav lodräta mobilfilmer- känns ännu mindre professionella. Så, Lamotte, är du en journalist, så tycker jag du ska börja bete dig som en sådan också. 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Joakim Lamotte- journalist?

 1. Mr Snuggle skriver:

  Undrar om de sk. ensamkommande blir inackorderade i de vanliga svenska skolorna också? I så fall är det ju troligen de som ligger bakom det där också.

  • bergersjo skriver:

   Ja som jag förstår det går de i vanliga svenska skolor. Om den här jeppen är ensamkommande lär väl sannolikt ingen bli förvånad, nej.

   • J.G skriver:

    Kollar man på flashback så kan man få hans fulla namn, men förnamnet är Mohamed.
    Så ni ”gissade” rätt, nu när man inte ens behöver gissa längre.

   • bergersjo skriver:

    Jo fast det betyder ju inte nödvändigtvis att han är ensamkommande. Han kan ju ha kommit i en familj eller för den delen vara andra generationens invandrare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s