Märtha Louise- ingen ängel precis

Jag skrev ju nyligen om den norska skandalprinsessan Märtha Louise och hennes andliga tro. Medan jag höll på med det hittade jag en mycket intressant film om just henne och detta på youtube. Högst sevärd!

Det visade sig att Märtha Louise inte bara är en from och andäktig liten prinsessa. Hon påminde snarare mer om Carola Häggkvist när vederbörande var som mest inne i Livets Ord (Jag hittar tyvärr bara detta på ett längre inslag med idioterna Filip&Fredrik, vilka man ju inte vill se, men det börjar 2 minuter och 17 sekunder in i klippet), som ju fått mycket kritik för att vara en läskig och girig sekt med stort intresse av att håva in pengar.

Även Märtha Louise verkar ha stort intresse av att håva in pengar, vilket man kan se i filmen jag hittade på youtube. Jag ser en viss skillnad i om hon har en egen andlig tro eller om det stora intresset ligger i att andra kanske har det och att det på grund av detta finns en god möjlighet att förkovra sig på banken.

Dock håller jag inte med om att det Märtha Louise gör är att missbruka sin prinsesstitel. Tvärtom! Det hon gör är snarare att bruka den!

För vad är kungliga titlar till för, om inte att tjäna sig rik på fattigare människor och utnyttja det faktum att dessa är så dumma att de går med på det?

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Märtha Louise- ingen ängel precis

 1. Mr Snuggle skriver:

  Mycket bra slut. Folk är får, de allra flesta. Så trångsynta, fördomsfulla och tänker aldrig själva. Oavsett vad det handlar om. Gör som de flesta andra bara och ifrågasätter ingenting.

  Men i den frågan har ju folk inget val heller, monarki är ju som sagt inte demokratiskt. Mitt förslag vore att alla som beundrar, dyrkar och ser upp till de så mycket kan gå ihop och starta en egen förening och av eget val betala deras uppehälle. Så att vi andra, som skulle röstat nej direkt om vi fick chansen, fick lägga våra skattepengar på annat.

  Barn dör som sagt i tredje världen varje dag just p.g.a. svält…För att bara ta ett exempel på hur fullständigt bisarr hela idén med speciellt apanaget ju egentligen är. Och varför inte ändra något och låta någon sjuksköterska, takläggare eller vad som helst ge sitt namn åt alla välgörenhetsfonder istället? Alla som verkligen jobbar och sliter för att få Sverige att gå runt och vars skattepengar det är som skänks.
  .
  Wannabe-överklassen, som i övrigt är så emot alla bidragstagare oavsett om det gäller svåra sjukdomar och allt och en genuin oförmåga till att kunna arbeta, är de som beundrar kungahuset som allra mest och tycker att de är de finaste som finns. Dessa ser inget motsägelsefullt i det alls.

  Kontentan är att folk alltid måste ha någon/några att se upp till, som de anser vara större än de själva. Likaså folk att se ned på, som de anser som mindre värda. Kändisdyrkan har alltid funnits. Jag har aldrig förstått det heller. Såvida det inte handlar om personer som verkligen har gjort något riktigt extraordinärt. Men det är ju sällan de som är objekten för människors totala faschination och dyrkan. Där kommer personer som Justin Bieber in istället. En underhållare. Vad är väl en cancerforskare eller simpel polis, brandman eller hjärtläkare gentemot honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s