Zara Larsson- utan koll på någonting

Ikväll var Zara ”Alla män ska dö en plågsam död” Larsson på besök på SVT:s mysprogram Skavlan, och då förväntade man sig naturligtvis att det skulle pratas en hel del glatt och okritiskt om hennes feminism. Och självklart blev det så.

Vad man kanske inte hade väntat sig, var att Larsson också skulle säga ett och annat klokt och insiktsfullt! Exempelvis troligen det mest sanna och vettiga hon sagt, nämligen:

”Asså jag är ju en sån person som inte har koll på någonting!”

Just det, Zara Larsson, precis så är det. Bra att du förstått det. Kanske dags att sluta vräka ur dig så mycket dumheter nu då om saker du ändå inte har koll på?

Även programledare Fredrik Skavlan poängterade i sin glada dialog med manshataren något av det klokaste jag hört honom få fram, han jämställde nämligen Zara Larsson med Donald Trump som twittrare. Makalöst roligt och samtidigt mycket vasst, eftersom det är helt sant!

Men så var det ju allt det där med det glada och okritiska pladdret om Larssons feminism… Som alla feminister tog hon naturligtvis upp de där så kallade manliga ”privilegierna”, som tydligen ska vara en av orsakerna till hennes sexism.

Denna mångmiljonär sitter alltså och babblar om hennes motsatta köns ”privilegier”. Jag undrar hur många män- speciellt 19 år gamla- som har samma privilegier som hon själv? Hur många män kan utan vidare ge sig ut och köpa en lägenhet åt sin farmor bara sådär utan vidare? Hur många män har möjlighet att enbart lägga pengar på nöjen?

Och inget mumbo-jumbo om ”strukturer”, för det är helt enkelt bara bullshit. Det finns inte någon svensk samhällsstruktur om att män har lättare än kvinnor att bli mångmiljonärer. Sådana privilegier är få förunnat och Larsson har knappast fått kämpa extra hårt på grund av sitt kön.

Det där är förstås inget som Skavlan tog upp- antagligen backar han som jobbar på SVT helhjärtat upp Larsson för hennes politiska åsikter.

Det märktes tydligt i snacket om ”troll”. Skavlan frågade Larsson om hon verkligen hatar alla män, vilket hon såklart viftade bort och hävdade att hon inte gör. Bara män i allmänhet ju. Inte alla! Det är en fråga som Larsson tycker är så uttjatad!

Men det är den inte, inte så länge hon själv faktiskt inte fattar att hon är en sexistisk hycklare, en manshatare med exakt samma åsikter som vilken rasist som helst, fast gällande kön istället för hudfärg. Sålänge hon är för dum för att fatta det, komma till insikt och erkänna att ja, på sätt och vis är det ju ändå alla män hon hatar genom sina fördomar, så är den frågan inte uttjatad utan tvärtom väldigt viktig.

Men det påpekade självklart inte Skavlan. Istället hävdade han att det är många ”troll” som skriver till Larsson när hon twittrar om att hon hatar alla män och vill att de ska dö en plågsam död. Det höll hon naturligtvis med om.

Men så är det inte. Trollet i den här frågan är tvärtom Larsson– ifall det skulle vara sant, att hon inte hatar alla män. För hon skriver det ju ändå gång på gång, på det ena sättet värre än det andra, enbart i syfte att provocera. Det är exakt så trollverksamhet går till!

Troll är provokativa och oseriösa- precis som Larsson. Hon trollar för att såra och kränka och sedan har hon och Skavlan och flera med dem mage att kalla de män hon illagör för troll! Absurt.

Förutom då om hon faktiskt menar det hon skriver, som jag hävdar. Då är hon inget troll utan bara en sexist och en manshatare. Men de som blir kränkta av hennes provokationer är fortfarande inte några troll.

Men Skavlan ställde faktiskt en intressant fråga angående twitter: Har Larsson någonsin ångrat något hon skrivit?

Tydligen hade hon själv aldrig ångrat något, men hennes skivbolag hade tvingat henne att ta bort ett inlägg där hon länkat till en porrsajt. Det var droppen som fick bägaren att rinna över för skivbolaget.

Att hon jämt och ständigt skriver en massa hat om män och rentav att hon vill att alla män ska dö en plågsam död, det är däremot helt okej…

Det får mig att undra vad det är för ett djävla korkat skivbolag hon har. Ett vettigt skivbolag borde säga till henne:

”Zara, vi förstår att du gillar att trolla och skriva en massa politiskt trams som du inte har koll på, men det här fungerar inte. Du är varken riksdagsledamot för Miljöpartiet eller genusprofessor på Södertörn, du är sångerska. Ägna dig åt det du kan istället för att flörta vidare med de här fula hatkrafterna!”

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Zara Larsson- utan koll på någonting

 1. Mr Snuggle skriver:

  Om man, som vi brukar göra för skojs skull, vänder på hela steken: Hade en 19-årig kille som sagt detsamma om kvinnor någonsin blivit glatt inbjuden av en kvinnlig programvärd till dennas talkshow? Bara det…

  Det är just för hon är tjej, ung och ser bra ut som hon har fått den framgång och uppmärksamhet hon har. Och även tillåts uttala sig på det sätt hon gör utan att det direkt bli ramaskri och avståndstagande från de politiskt korrekta. Hon inser inte ens det.

  Inget är fel så länge det bara är rätt personer som säger eller gör det. Vilket hon anses vara.

  Hade hon bara sagt våldtäktsmän istället, hade det varit en helt annan sak. Nu sa hon män, vilket ju då inbegriper samtliga killar och män hon själv känner, har i familjen och har mött i sitt liv.

  • bergersjo skriver:

   Ibland säger eller skriver hon ”män”, men ibland säger eller skriver hon till och med ”alla män”, och trots det tycker hon inte man som man ska ”ta åt sig”. Så dum är hon.

 2. Kristian skriver:

  Tack för att du refererar så vi andra slipper se det!
  Ungefär som jag tänkt mig, alltså.

 3. Pingback: Sätt på dig genusglasögonen, Zara Larsson! | Maniac Media

 4. Pingback: Sven Melander erkänner: skyldig till våldtäkt! | Maniac Media

 5. Pingback: Efter terrorattentatet har man vissa undringar | Pinglans Tankar - den ej politiskt korrekta bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s