Ser ni inte vad som händer i Sverige så blundar ni!

Nu är det ytterligare en hatstorm mot Trump ifrån Sverige, denna gången för att han stod och tog upp vårt land som skräckexempel i ett tal under lördagen.

You look at what´s happening, last night, in Sweden…”

Vad menar han med det där, va? Ingen känner igen sig. Det var väl inget som hände i Sverige under fredagskvällen?

Nu sa han ju faktiskt inte ”ni såg vad som hände igår kväll i Sverige”, han sa ”ni ser vad som händer igår kväll i Sverige”. Och det behöver man ju inte tolka som att han menade att det var något som hände just den kvällen, det låter snarare som att han anser att det är något pågående och att amerikanerna såg det på fredagskvällen.

Vilket ju faktiskt också skedde i ett TV-inslag på Fox News.

Men ändå- folk är arga. Det gnälls i media om att Trump spär på en bild om Sverige som farligt– precis som om här skulle springa omkring grovt kriminella beväpnade med militära vapen som handgranater och automatkarbiner mitt i städerna! Precis som om mord och sexuella våldsdåd skulle öka markant och poliser och ambulanspersonal överfallas! Precis som om allt färre av dessa kriminalhandlingar skulle klaras upp!

Nej, alla vet ju att så är det inte. Alla vet ju att Sverige aldrig har varit tryggare

Det här är lite av en déjà vu-upplevelse av hatstormen mot författaren Katerina Janouch, när hon hade suttit i tjeckisk TV och berättat om hur hon upplevde vad som händer i Sverige.

För det gick ju inte an, det heller. Även om det var sant.

Det ironiska är att de som blir argast när Sverige tas upp som skräckexempel högst sannolikt inte betraktar sig själva som nationalister, men trots det känner de sig så kränkta när deras land pekas ut…

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ser ni inte vad som händer i Sverige så blundar ni!

 1. Igor skriver:

  Sanandaji
  Springare
  Janousch
  Trump

  Det kommer inte att ta slut. Sanningen går inte att dölja i det långa loppet.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Det där var ju en rätt trovärdig förklaring till vad han faktiskt menade! Troligen just det som var fallet också. Han såg ett inslag på TV den kvällen i fråga om vad som händer i Sverige numera. Där de troligen tog upp exempel på saker som skett.

  Ibland känner jag att man borde emigrera. Men tyvärr är ju de flesta andra länder inte lika generösa vad gäller invandring…:/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s